2022-03-12 222 浏览
去开长沙湾顺便系附近睇下有啲咩野岩食喇咁岩见到依间韩国餐厅好似CP值都几高咁入到去个feel 有啲似系韩国咁 可能太耐冇去旅行喇 但店舖都分左两边 其中一一边系高枱黎嘅 舖头钿钿餐厅入面嘅种类都算多 而且价钱方面都算OK around $50-80不等我同朋友分别叫左两个餐同小食芝心猪扒饭依个系佢地大热菜式 个猪扒佢炸到金黄色 酥脆得黎又唔会好热气 猪扒入面就包住左满满嘅芝士 同埋佢地好贴心咁一早切开左几旧 一夹一拉啲芝士就好似爆哂出黎咁 劲流心 佢个饭仲有啲青瓜丝同沙律酱伴饭 食完依个都几full下看韩剧想吃的炸酱面炸酱面份量都几多下 入面有大量炸酱汁料 仲有青瓜丝作为伴碟 炸酱汁料嘅用左唔少料去整 味道浓郁 食落去带微甜 而啲酱汁十分之挂面 卷蛋食落去有少少流质 唔会好死实 蛋香味浓
去开长沙湾顺便系附近睇下有啲咩野岩食喇
咁岩见到依间韩国餐厅好似CP值都几高咁