2023-09-28 170 浏览
唔知大家中秋节又有咩搞作呢🤣 前日经过musea food court发现k food town推咗个新嘅中秋节限定menu~ 小店由韩国人主理,提供多款地道又特色嘅韩式料理,从主食,小食到甜点应有尽有,而且价钱十分亲民化,好值得一试🤤水果寿司真系第一次见,卖相100分,未食已经流口水😆 无花果、香蕉朱古力、奇异果士多啤梨、提子、火龙果西瓜、牛油果柠檬、菠萝椰子、蜜桃,全部新鲜又juicy,腐皮甜甜地,配上软糯嘅饭粒真系出奇地夹☺️主食选择众多,和饭配料分别有炒大肠、烤牛肉、蛋黄酱炸鸡,炭烤/炒泡菜/辣炒猪肉,个人最钟意牛肉,经典之选,入味又juicy而且食落唔嚡!拉面反而有惊喜,弹牙得嚟带点烟烟韧韧嘅口感,配菜有牛肉同海鲜,两款都几match~ 私心推介呢度嘅粥品,口味选择超级丰富,杂锦海鲜、营养鸡、蘑菇蔬菜、白玉南瓜、辣泡菜,真系谂得出嘅都有,又绵又滑,营养丰富,配菜好融,大人小朋友都啱食,个人喜欢南瓜口味,香气四溢,甜甜蜜蜜,浓稠度适中,正😍小朋友最钟意系小食,因为够邪恶,炸年糕串、炸紫菜粉丝卷、甜薯块、南瓜条、炸鸡,全部炸至金黄色,粉唔厚,而且食落都唔会觉得好油腻,炸鸡卖相吸引,

小朋友最钟意系小食,因为够邪恶,炸年糕串、炸紫菜粉丝卷、甜薯块、南瓜条、炸鸡,全部炸至金黄色,粉唔厚,而且食落都唔会觉得好油腻,炸鸡卖相吸引,酱汁分别有蜂蜜大蒜、辣鸡同柠檬蜂蜜,外脆内嫩,超级好味~ 薯块同南瓜条都唔错,软绵绵质感好好👍🏻 仲有个期间限定嘅黑系盐咖啡,香浓幼滑,美味无穷!