2025-02-27
尖沙咀俗称韩国街金巴利街嘅「PURADAK CHICKEN」,系韩国过江龙超人气炸鸡店!以韩式炸鸡为主打,喺韩国都大镬好评!入内真系有靓仔OPPA招呼,真系好似去咗韩国咁!好正宗!闺蜜推介中午去食「PURADAK CHICKEN」,入到去见到有二人餐,包两款炸鸡+2杯嘢饮同埋+ mixed 薯条 HKD369 加一,价钱相宜炸鸡我哋拣咗极度推荐嘅粟米汤粉味!!同埋芝士年榚味,同埋有得拣冇骨同有骨。炸鸡嘅外皮极度酥脆如鳞片,肉质鲜嫩多汁,搭配十分惹味粟米汤粉与芝士年糕酱,层次分明且不腻口!简直冲击味蕾,邪恶之选!mixed 薯条入有薯条同薯角,上面放左极多米汤粉味好正!仲有配埋一旧旧粟米劲满足!好香口。饮品推荐冻青葡萄气泡饮,酸甜清爽够冰冻,完美中和炸物油感。店内风格简约,氛围轻松。服务亲切,出餐迅速,份量超慷慨,十分适合三五好友一齐享用!整体而言,是炸鸡爱好者的解馋首选,超级推荐!
饮品推荐冻青葡萄气泡饮,酸甜清爽够冰冻,完美中和炸物油感。