2024-11-23
🇰🇷最近睇得多韩剧,好想食韩式炸鸡🍗,去咗奥海城呢间Puradark Chicken,原来已经开业一周年!餐厅系韩国过江龙炸鸡店,有「炸鸡界贵族」之称!环境舒服,坐位阔落!黎到当然一定要点➡️"半半炸鸡",每款口味都可以拣有骨或无骨,重点系价钱仲要一样,平时去其他韩式炸鸡店,通常叫无骨同某d口味都系要加$,所以真系相当抵食,仲要黎到见到份量超多!我地拣咗➡️"Corn so amazing" 口味,每一啖都有香浓嘅粟米味,甜甜脆脆,炸鸡外皮炸得金黄酥脆,肉质鲜嫩同埋 ➡️"辣卡邦尼年糕" 口味,有埋年糕,一次过满足到2个愿望,可以食到炸鸡同年糕,年糕嚼劲十足,配合辣味酱汁,既有香辣感,又唔会过火,配搭好完美!跟住点咗➡️"参鸡汤",汤底有淡淡嘅人参味,天气开始凉,饮落暖暖地,几舒服,不过鸡肉煲得太软腍,鸡味唔太出~最后加咗➡️"海鲜煎饼",绝对系唔可以错过!煎饼外脆内软,份量十足,海鲜味浓郁,仲夹杂住各种蔬菜,食落去唔会觉得腻,反而带有清新感。每一口都有满满嘅海鲜味,特别系虾肉同墨鱼,鲜味十足!今次完全系揾到我地的韩式炸鸡饭堂🤣 一定会再回访😍😍 下次要再黎试下其他口味同食物先得!