2018-08-24 1826 浏览
今晚偶然既机会,朋友带我黎到呢间韩国餐厅,因为佢地最出名系我最爱既烤鸡。一入到餐厅,已经有一位非常有礼貌既韩国人接待,原来呢间餐厅系由韩国人🇰🇷经营。除左呢点,呢个环境非常舒适,安排坐近窗口位,可以享受埋夜境,最岩同朋友好舒服甘倾计。未讲食物,成件事已经觉得好优质。呢到服务态度一流,每道菜都有人serve你。我地最后叫左set Chicken Combo、冷面同埋两杯好Chill 既饮品Chicken Combo-烤鸡八爪鱼拼盘 $328烤鸡绝对系呢间餐厅诚意之作,因为佢地厨房投放左唔少资源同空间设置左一个石烤炉,意相不到21层楼高既商厦,竟然食到极具风味既美食。烤鸡烤得正好,外皮香脆,鸡肉嫩滑仲好juicy 。呢个拼盘仲有劲大只既八爪鱼、薯角同韩式饭团,好丰富。八爪鱼成个拳头咁大,成只上左比你先,佢地好细心,知道我地想要相机食先,所以佢会示意,系旁边等候,比我地影相。之后佢会再过黎慢慢剪开,真系服务周到!🐙口感非常弹口又唔会烧得太干!呢个拼盘有五种酱汁,(泰式辣酱、沙律酱、芥茉酱)去点鸡,(海鲜酱)去点八爪鱼,(茄汁)点薯角,多重享受。辣汁海螺冷面$178同🐙一样,佢地好细心,等我地

Chicken Combo-烤鸡八爪鱼拼盘 $328

辣汁海螺冷面$178
同🐙一样,佢地好细心,等我地影左相先,再帮我地捞个冷面。海螺肉好鲜甜同辣汁,面入面又有蔬菜丝食落爽爽地一碟面可食到3种口感👍🏻,但怕辣嘅朋友要小心,因为个sauce都辣得好过瘾,对我这个嗜辣者是非常钟意。😝

西柚梳打$48 蜜桃烧酒$88
食完辣野,紧系叫返杯饮品享受下喇。一人一杯,好岩男仔女仔饮,朋友唔饮酒所以拣咗西柚梳打,味道酸酸地好开胃。我就紧系难得有呢度咁好既环境、服务、食物又好食,紧系饮啲烧酒尽兴下喇。

总括而言,呢间系优质韩国餐厅。👍🏻
2018-08-23