2022-07-31
除咗挂住日本,我仲好挂住韩国啊~ 谂起d唔热辣辣又香喷喷嘅烧韩牛真系劲正! 所以今日我同朋友一齐嚟到有🇰🇷韩国Hanwoo Board认证、顶级韩牛销售店嘅✨ 韩牛牧场~ 呢度仲系全港首间主打1++韩牛& 济州最高级别黑毛猪嘅高级韩国肉放题餐厅呢!由于食lunch我地唔想太heavy,就拣咗个烧韩牛定量套餐同一份汤饭~ 已经包咗半自助饮品、沙律、前菜同小食😋前菜有泡菜、芝麻八爪鱼🐙、中华沙律、车厘茄等等、仲有唔同款式嘅小食~好嘢!期待已久嘅烧肉到啦!◽️1++韩牛韩烧定量午市餐▫️韩牛1++牛肋骨肉▫️韩酱1++韩牛肩胛▫️西班牙黑豚五花腩▫️韩式鸡腿肉▫️虎虾拼半壳青口精美嘅六格摆盘~ 食材新鲜! 我最钟意当然系2款1++韩牛啦~ 雪花均匀、牛味浓~ 五花腩够甘香、鸡腿肉嫩滑、虾同青口也不错~重点想赞下呢度用既系「韩式光波烧烤炉」~ 有360°自动旋转功能,食物全方位均匀受热,光波三重加热令肉类锁住肉汁,外脆内嫩~ 做到室内无烟BBQ~ 食完唔使成阵油烟味!◽️1++韩牛牛肋骨汤饭牛肋骨汤系韩国人的灵魂美食❣️ 清香浓郁既牛肉汤~ 熬煮很久的牛肋骨肉,肉味依然~ 一食落去俾我搅到骨肉分离🥲😂 入口即
好嘢!期待已久嘅烧肉到啦!
◽️1++韩牛韩烧定量午市餐
▫️韩牛1++牛肋骨肉
▫️韩酱1++韩牛肩胛
▫️西班牙黑豚五花腩
▫️韩式鸡腿肉
▫️虎虾拼半壳青口
1++韩牛韩烧定量午市餐
◽️1++韩牛牛肋骨汤饭
牛肋骨汤系韩国人的灵魂美食❣️ 清香浓郁既牛肉汤~ 熬煮很久的牛肋骨肉,肉味依然~ 一食落去俾我搅到骨肉分离🥲😂 入口即化!
食完主菜仲可以任食韩国雪条tim呀!
朋友见1++韩牛放题都唔使$400,已经话要book定下次晚市又嚟食过😆
呢度仲有好大个area可以同朋友庆祝生日tim!!