2024-01-05
呢间餐厅位于尖沙咀韩国街🍴估唔到小店食物质素远超好多餐厅✨座位舒服 上菜速度快 十分推荐大家试试🫶🏻.📌韩式前菜 可以无限refill♾️️凉拌大豆芽冇太多调味 好清爽🌱油麦菜甜甜地 带点面豉酱味🥬泡菜偏甜 唔咸唔辣🌶️.📌海鲜煎葱饼 $143真系我食过最正嘅海鲜煎饼‼️煎饼外脆内软 特别边边位 超脆卜卜 香脆干身 馅料丰富 唔厚粉🫓入面有好多虾米仔, 弹牙鱿鱼, 蚬, 韭菜, 灯笼椒同葱🦐🦑🌱🫑所有食材混合一齐 口感好丰富👅煎饼调味刚好 唔沾酱汁已经好好食👍🏻但重口味都可以轻轻沾一下咸咸嘅海鲜豉油🫙.📌铁板辣鱿鱼盖饭 $95上枱仲滋滋声 狂喷烟 新鲜热辣🔥鱿鱼软淋鲜甜 但份量就少左啲🦑入面有好多椰菜, 洋葱, 红萝卜同葱🥬 🧅🥕酱汁份量适中 甜甜地带微微辣 唔食辣都唔会觉得辣🤣配上一碗又香又绵珍珠米饭 真系perfect🍚.📌紫菜包饭 $66紫菜包饭馅料有萝卜渍, 红萝卜, 鸡蛋, 青瓜, 牛蒡同鱼肉香肠🍙食落比较淡味 冇麻油香🙈自己加左铁板嘅配菜食 即刻惹味晒😎
📌韩式前菜
📌海鲜煎葱饼 $143