2018-02-11 556 浏览
「柳氏家」系韩国首屈一指嘅铁板鸡专门店,分店多达140多间,主打自创独特风味酱汁伴以铁板炒出嫩滑惹味鸡肉而闻名。香港上年系沙田开分店,除左推出无限追加招牌铁板鸡之外,仲配合港人对任食嘅喜好,系自助区提供多款韩国美食及饮品。是日假日,由于无平日嘅优惠,客人只可以以正价$108系60分钟内品尝炒鸡一次,及任食自助区嘅美食,饮品及甜品。至于大食嘅你,亦都可以以$168 系90分钟内全天候任食。我地一行三人,唔大食嘅我地拣左60分钟时限,炒鸡方面可以系「柳氏家辣炒鸡」,「炭烤味辣炒鸡」,「烤肉味辣鸡」,同埋「蜜糖味噌炒鸡」中拣一款。配料方面仲可以加年榚,另外仲可以配饭或者拉面添。如果喜欢嘅话,都可以加配芝士同海鲜,当然有额外收费啦。由于同行嘅朋友唔食太辣,我地拣左少辣嘅烤肉味炒鸡,上菜后店员会过黎帮你地炒,好快就有得食,不过个人认为卖相唔够吸引,味道唔够突出,建议大家可以系自助区拎d颜色鲜艳嘅配菜,好似泡菜同鱿鱼,会令卖相同味道更加吸引。自助区有各式各样嘅韩式食物,好似韩式炒粉丝,年榚,鸡翼,芝士烤鸡,汤,饺子等等。如果嫌食物太滞太油腻嘅话,仲可以食沙律添。饮品方面,除左有一般嘅汽水之外,仲有

饮品方面,除左有一般嘅汽水之外,仲有好多韩式饮品,选择非常多。至于甜品,除左蛋榚之外仲有多款由韩国运黎嘅雪榚添。

计埋加一,每人都唔洗$120,食到咁多野,都算几超值。