2022-08-06
前菜前菜系红菜头沙律🥗味道甜甜酸酸非常开胃☺️青酱大虾🦐意粉 $112青酱好香罗勒叶🌱嘅味道,加上少少蒜头同埋橄榄油,食落好清新,一啲都唔觉得油腻。小编最欣赏佢嘅配菜有好多嘅沙律菜🌿,同埋鲜冬菇,配上一只大虾🦐,食落轻盈啲!冇咁大负担感😆韩式猪手🍖(半只〉$158猪手啖啖肉,用咗韩式嘅卤水酱汁👍🏻咸咸甜甜,用生菜同埋紫苏叶加埋泡菜包起来就好似去咗韩国咁🥰无骨蜂蜜牛油炸鸡🍗(半份)$108蜂蜜牛油炸鸡虽然半分但系份量都好够两个人食👍🏻除咗蜂蜜🍯再加上少少糖粉,味道都比较甜,但系会令你忍唔住一啖接一啖咁食。仲夏济甜菠萝🍍忌廉三明治$68忌廉三文治打卡一流,忌廉配上新鲜嘅菠萝🍍真系一个好新鲜嘅配搭😘但如果可以加埋其他生果就更加好啦提拉米苏$68🍰味道一流同平时食开嘅一模一样👍🏻软滑嘅忌廉,湿润嘅蛋糕,微微咖啡香味☕️用上盒子来装住感觉更加干净卫生😘济州柑橘🍊乳酪$68造型非常吸睛嘅柑橘🍊乳酪🍸真系好适合夏天饮!小编都系第一次饮配上柑橘嘅乳酪,酸甜得来带点柑橘嘅清香🥰比例调配得啱啱好,质地更加似平时饮嘅乳酪饮品,比较流质一啲,唔会饮到你个人好饱个种热情金菠萝沙冰 菠萝沙冰亦都系打卡一流!呢一杯嘅沙
前菜
仲夏济甜菠萝🍍忌廉三明治$68
提拉米苏$68🍰
济州柑橘🍊乳酪$68
热情金菠萝沙冰
菠萝沙冰亦都系打卡一流!呢一杯嘅沙冰粒子比较粗,食落会有一粒一粒嘅冰粒,未去到思乐冰𠮶款咁幼。但好处嘅系佢冇咁快出水,可以keep住食到最尾都系咁冻🍍🥰菠萝味道唔假,钟意嘅快啲试吓
Terrace in Seaside (海港城) (尖沙咀)
尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦2楼OT233号舖
@terrace.in.seaside, hashtag #Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假