2016-01-29 761 浏览
同肥髀睇戏前食个快饭,因为时间不多,所以食个韩式快餐,去到门口要排队,店面唔大,绿白色清爽,等5分钟店员比咗个二人枱我哋,座位几迫!会听晒旁边讲嘢!坐好再去收银处落单,排队时已经睇定餐牌念好,店员叫我坐在位置等就可以!食物好快到! 石锅牛肉饭($44)虽然味道正常,亦够热,但估唔到配料会用茄子(真系未见过!)软趴趴,好核突,亦无味道,加上唔喜欢嘅大豆芽,唔喜欢!牛肉较碎,而且韧!因为要同肥髀分享,所以捞时唔落韩式辣椒酱,等𢳂好落碗仔再捞辣椒酱,加番啲香味! 鱿鱼寿司($34)红黑色卖相靓,鱿鱼烟韧,加上泡菜微辣!整体好味,系卷得略松!饭卷咬唔住馅料,争啲! 冻柠茶($9)茶底唔够浓!唔过甜! 冻梅实茶($9)梅子味道清爽,解腻一流食物之外,店员几爽手,上菜又会提醒小心石锅热!快餐唔一定西式,韩式都唔错!

石锅牛肉饭
韩式辣椒酱
鱿鱼寿司
冻柠茶
冻柠茶($9)茶底唔够浓!唔过甜!
冻梅实茶
冻梅实茶($9)梅子味道清爽,解腻一流
食物之外,店员几爽手,上菜又会提醒小心石锅热!
快餐唔一定西式,韩式都唔错!
2016-01-10
等候时间
5 分钟 (堂食)
韩式辣椒酱
鱿鱼寿司