2023-12-29 228 浏览
又辣又惹味嘅晚市,仲要试到几款正宗韩式小食,真系赏心乐事!首先被石锅拌饭吸引住,D饭粒底部略带啲酥脆,揉合咗花生酱嘅芳香,真系香到不得了,加埋滑顺韩国辣酱后更加提味,啱晒我哋呢啲钟意味道浓郁嘅食客。呢碟猪肉紫菜饭卷,滋味多多,D猪肉烟韧得嚟又唔干,同新鲜蔬菜嘅爽脆感相得益彰。辣炒年糕就更加出彩,D年糕啖啖肉,Q弹得黎又够辣,伴随住每一啖嘅鸡蛋与鱼糕,简直系完美嘅口感组合👌。话哂嚟个人最爱呢碟辣冷面,冷冷地一吸,爽口又解辣,餐厅内𠮶阵阵酸甜辣香,真系惹味到让人停唔到口,每条面都包裹住足够嘅酱汁,令人一试难忘。嘅环境呢,就简洁舒服,唔使太花哨,重点系食物质素咁好啦。喂,亲民嘅餐厅仲要做到嘢食咁好,系香港都算系揾到宝啊!下次一于叫埋啲朋友一齐黎食佢,撑撑正!🍜🍱👍