2025-01-13 827 浏览
CWB既餐厅愈食愈多,不过好似从未系呢区试过韩国菜,今次捉埋嗜辣既友人齐齐觅食🤣听闻呢间系韩国过江龙,韩国原店都接近60年历史,呢间店既味道,就连白种元老师都话好食😯上菜前职员会先提供即弃围裙、冻水、萝卜&芽菜等前菜,服务方便贴心☺️🐔饥荒既我地order左辣炖鸡汤(细) ($368)+芝士炒饭($50)除咗鸡之外,鸡汤入面仲有年糕、大葱、薯仔等配料。职员上菜时有问我哋想将啲蒜蓉倒落汤底,定放落酱油,为免蒜味太浓,酌量放入酱油会比较好进食前我同友人专登试一啖汤底,睇下会唔会好辣。唔好以为成煲红晒会好辣😂其实只有微辣,大概好似谭仔十小辣咁,汤头算系香浓易入口,而且有清甜大葱中和左辣味,系一个辣得来有层次既韩式鸡煲。年糕口感烟韧,滚耐D索埋汤汁,更香浓惹味,鸡肉柔软嫩滑,点埋韩式酱油提升鸡肉鲜味,咸中带甜,味道比想像中简朴自然,无谂过呢种食法会有小惊喜😋🍚食完鸡煲后,利用汤底加入芝士、紫菜、白饭拌匀,拉丝芝士配埋咸鲜紫菜好香口🤤索晒汤汁精华,非常香浓惹味😋真系邪恶既代表😭忍唔住一啖接一啖友人对韩式糖饼好有兴趣,我曾经系韩国食过,都好奇呢度既糖饼会唔会一样🧐由于糖饼即叫即整比较需时,建议大家食

由于糖饼即叫即整比较需时,建议大家食食下预返时间落order就唔洗等咁耐😉糖饼外脆入软,口感略带几分烟韧,细嚼下会食到淡淡既肉桂味,唔算太甜,感觉同韩国既大有不同,不过都好食既😋见到友人食得咁开心就知无叫错😊

整体味道唔错,用餐感觉良好,推荐俾钟情韩国菜既朋友仔🙌🏻依家餐厅仲做紧优惠,食够$500送糖饼
1939 浏览