2018-05-08
相约两位靓妈一齐去食韩野,食韩野于拣系要食鸡啦,今次我地就特登黎铜锣湾食呢间dodam chicken嘅招牌菜,招牌甜辣芝士无骨烤鸡($198)!平时韩式炸鸡就食得多,烤鸡又有几韩式?睇相你就知。就系好多好正嘅半溶芝士同红色韩酱,点缀嫩滑可口嘅无骨鸡肉,一啲都唔似平时食的韩国炸鸡咁热气!侧边仲有年糕食喔,仲有芝士鱼卷,呢个组合未免太无敌了吧~❣唔好睇佢咁大碟以为食唔哂,因为d鸡肉太好食了,吹下水食下又一旧咁,好快清哂!3人行,必样样叫啲!既然食左鸡,之后就叫个海鲜面吧,因为突然好想食辛辣面呀!呢个面面质就比辛辣面更像新鲜的拉面吧,汤底唔太浓,我地觉得都ok的,衬d纯肉食菜色都几夹。然后我地仲叫左个ribs (烤芝士猪肋骨 $208), 又系邪恶嘅半溶芝士!!睇下!夹起起哂丝咁,不用我介绍吧~~甜甜酸酸香口的ribs, 咬落弹牙,芝士味香浓,极速清哂是了!由于真系几好食。我地觉得唔多够喉,加点了一份炸鸡翼拼薯条,劲大份啰!又要新鲜炸气热辣辣脆卜卜,终于食饱哂!个drink都唔讲得少,Blueberry yogurt smoothie $68 真系好好饮呀,唔太甜,用新鲜水果blend f
招牌甜辣芝士无骨烤鸡
烤芝士猪肋骨
烤芝士猪肋骨
个drink都唔讲得少,Blueberry yogurt smoothie $68 真系好好饮呀,唔太甜,用新鲜水果blend fresh yogurt而成,必点喔!
Blueberry Yogurt Smoothie
俾埋个MENU大家睇~~仲有好多好野我都未有机会试~