10月天都会突然挂3号波,仲天阴阴落滂沱大雨,天气影响心情、呢个时候最啱食tea令自己开心!行黄大仙见新café 「韩阁」装修充满田园风格地方又大、啲卡位装置韩国色彩浓厚打卡最正!门口睇餐牌价钱几抵、用埋消费券满$300有85折,精打细算嘅我哋点会错过食平好西机会,即刻入去食tea!二人夏之恋下午茶・鲜果牛角酥格仔饼・迷你手打牛肉汉堡 ・焦糖炖蛋 ・蓝莓奶冻 ・三文鱼酥盒・蟹籽大虾海鲜挞・白汁鸡酥・香脆炸鸡翼・杂菜沙律* 配是日冷/热特饮 2杯、特饮另加钱- 蓝调时光 - 恋恋3.6牛乳紫薯奶(热)> 用两层木架盛载著各种小食摆盘可爱森林风。咸甜点各有千秋味道okay,croiffles别具牛油香气、酥松外脆内软,淋上甜美果酱和草莓忌廉最为美味;手打牛肉mini burger啲牛肉不算太韧几有口感;焦糖炖蛋/蓝莓奶冻软滑奶味香浓好好味;三文鱼酥盒中鱼的份量足调味几好酥盒几香;炸鸡翼大大只啖啖肉;蟹籽大虾海鲜挞味道还好、钟意佢用蛋沙律垫底;白汁鸡酥细细件唔会漏;食咗咁多肉和酥点食返多啲沙律清一清味蕾好good> 蓝调时光即系蓝海洋柠檬特饮,个杯超巨型大过我块面!蓝色特饮

・鲜果牛角酥格仔饼
・香脆炸鸡
・杂菜沙律
* 配是日冷/热特饮 2杯、特饮另加钱
- 蓝调时光
- 恋恋3.6牛乳紫薯奶(热)

> 蓝调时光即系蓝海洋柠檬特饮,个杯超巨型大过我块面!蓝色特饮十足梦幻韩流风、味道唔错有啲柠檬/柚子酱系底味道清新,仲有QQ蒟蒻珠珠咬下几得意。天气凉咗唔想饮冻嘢可以试下热紫薯奶,有淡淡紫薯香、奶味十足饮完暖笠笠

脆香鸡翼 配 特调柚子酱 (5件)

> 我哋较为大食再点多个鸡翼,呢个味道唔错!鸡翼外层坚香脆肉质嫩滑,中间位煮熟唔会红当当;柚子酱清甜配炸鸡翼可以降热气味道又夹,好正

Summer Love Afternoon Tea Set for Two

▪︎Mixed Fruit Croiffle
▪︎Mini Beef Burger
▪︎Crème Brûlée
▪︎Blueberry Panna Cotta
▪︎Salmon Pastry
▪︎Crab Roe & Prawn Seafood Tart
▪︎Chicken Pastry with White Sauce
▪︎Chicken Wings
▪︎Salad

* Served with 2 Drinks (Hot/Cold)

- Ocean Blue
- Milk with Purple Potato

Crispy Chicken Wings with Special Yuzu Sauce