2017-08-13
今晚约左三位姐妹去铜锣湾聚聚,我地都系泡菜国拥趸当然会选韩式餐厅,今次试一间位于骆克駅嘅Bingo & Cook~一出就见到好别致嘅装修,木装饰配上灯泡好似星星咁挂系天花板,现场播著韩语歌令我地几位韩迷都好陶醉。饮品颜色好吸引,我地每人点咗一杯😊餐牌好多食物选择,我地每人拣咗一款!西柚碳酸水好清新好醒神👍水蜜桃碳酸水/奥利奥奶昔水蜜桃碳酸水: 蜜桃味好香又唔会好甜,好饮!奥利奥奶昔: 甜度刚好唔会好似雪糕咁甜,饮多两啖都唔会感觉腻!蓝柠檬Coronarita姐妹点我无试到😆韩式鱿鱼炸鸡服务员会帮我地剪开鱿鱼方便我地进食,有几款调味料(辣酱~甜酱~沙律酱~芥末)比我地点嚟食,每款都味试过最爱系辣酱,够惹味。鱿鱼好弹牙唔会干,炸鸡粉酱唔厚☺忌廉芝士鸡肉汤面芝士味好浓,夹起面条重会有拉丝😍完全唔似汤面。猪脚有生菜、渍物比我地包住来食,配辣酱食食多几件都唔会感觉腻。一碟好快就清晒😆牛肉炒粉丝配料份量和粉丝一样,咸度很恰当,份量足料👍由于食物份量多,我哋四个女仔食唔晒,大家都捧住个肚走,又食又拎😍
饮品颜色好吸引,我地每人点咗一杯😊
餐牌好多食物选择,我地每人拣咗一款!
西柚碳酸水
西柚碳酸水
好清新好醒神👍
水蜜桃碳酸水/奥利奥奶昔
水蜜桃碳酸水/奥利奥奶昔
水蜜桃碳酸水: 蜜桃味好香又唔会好甜,好饮!
蓝柠檬Coronarita
蓝柠檬Coronarita
姐妹点我无试到😆
韩式鱿鱼炸鸡
韩式鱿鱼炸鸡
忌廉芝士鸡肉汤面
忌廉芝士鸡肉汤面
芝士味好浓,夹起面条重会有拉丝😍完全唔似汤面。
猪脚
牛肉炒粉丝
配料份量和粉丝一样,咸度很恰当,份量足料👍