2025-02-21
唔使 $300 就可以叫到 3 个𩠌,性价比非常高!最推荐嘅系泡菜煎饼,会回头试埋其他菜式!! 泡菜煎饼 $98 |首先惊喜既系$98 呢个价位,真系抵食,因为印象中泡菜煎饼平均都去到 $128-$148。唔系话特别大块,但系三个人食都够晒满足。外层煎到金黄薄脆,边缘微微焦香。泡菜味已经渗透入面团,泡菜嘅份量感觉唔多,不过味道嘅存在感充足。内层口感软绵绵,有啲似番薯。单食会感觉有少少淡味,但点埋酱汁就啱啱好。注意:如果点多咗就会偏咸。总括嚟讲,泡菜煎饼系呢餐嘅亮点,绝对值得 encore! 鸡胸肉沙律 $78 |食沙律就系谂住健康啲,但系黐线佢个鸡胸肉系炸过㗎,好食!沙律汁系浓稠醋汁,就会「结」喺菜上面,唔怕点唔到酱,不过份量太少了,食到尾会有啲菜完全冇汁,变得有啲单调。如果你纯粹想食多啲菜,咁呢款沙律系可以接受,但如果期望系丰富又极具层次嘅沙律,可能会稍嫌普通。 炸酱面 $78 |有啲炸酱面唔知点解有一种奇怪嘅「gas」味,但我又总唔心息想试。呢度嘅炸酱面最正系口感,酱汁浓稠,面条挂汁能力一流,每一条都黐满炸酱,入口好滑好浓郁。面条偏软身但带少少咬口,似粗身拉面。至于味道
炸酱面 $78 |有啲炸酱面唔知点解有一种奇怪嘅「gas」味,但我又总唔心息想试。呢度嘅炸酱面最正系口感,酱汁浓稠,面条挂汁能力一流,每一条都黐满炸酱,入口好滑好浓郁。面条偏软身但带少少咬口,似粗身拉面。至于味道方面,炸酱系淡淡嘅黑豆味,冇𠮶种令人却步嘅「gas」味,但整体味道会稍嫌太淡,未算突出。
环境|呢度嘅环境值得点赞,地方非常阔落,6人聚餐都可以坐得好舒服,枱同枱之间有足够距离,完全唔会有压迫感,呢点真系加分!
泡菜煎饼
炸酱面