2017-06-14
由于本人都几钟意食韩式食物,可能韩风所至,所以都会想试一d啊同既韩式食物。呢间餐厅系openrice search...发现食评都唔错,而且食物都几得意,所以就同朋友去会一会佢。。。一坐抵就有个可爱既oppa黎serve我地,而且坚系韩国人,当然亦有香港人既待应,个个都态度良好咁同朋友叫左个人参鸡汤,冷面,炖牛肉,烧带子,两杯足料smooties..., 甜品叫左件牛奶蛋糕当起菜时,佢地竟然送左块牛扒比我地食,话唔知叫够五百,就会送一块,但呢个优惠只适用于一至四。呢个仪惠都唔系重点,埋单话有恒生卡好似有八五折,可惜我同朋友都冇,不过两个人夹埋都系五百零蚊但忘记了个菜式既名子。。。介绍完晒过程,系时候讲下d食物个鸡汤份量倒四碗,而且好甘甜,有回甘既感觉,反而鸡味唔算太浓带子(有小小圣子),带子炒得恰度好处,唔会过火,入口鲜甜,加上伴菜,入口冇咁腻炖牛, 略甜,但入口即溶, 甜味盖过牛肉既香味反而我会钟意食佢送既牛扒,煎得岩岩好,而且好香牛肉味,juicy...叫左杯梨同益力多 smooties...的确坚足料,丰富左个味蕾,特别梨个杯,佢完全系果香既甜,完全冇添加最后既牛奶蛋糕,清淡而香
但忘记了个菜式既名子。。。
介绍完晒过程,系时候讲下d食物
炖牛, 略甜,但入口即溶, 甜味盖过牛肉既香味
最后既牛奶蛋糕,清淡而香软
以呢个价钱食到咁多野,系尖咀黎计算实惠
可以一试再试。。。。😋😋😋😋