2018-08-30
<乌卒卒火山岩浆泡菜芝士炒饭,$148>火山饭好特别,个样仲好吸睛!打卡绝对一流!个火山系用蛋白打泡做成,上面有只生蛋,而入面就系芝士泡菜炒饭。成个概念好有创意,而且卖相好靓!除左个样好靓之外,个饭都唔错,不过就差少少芝士嘅味道。而且个蛋白嘅火山外壳我觉得麻麻。提一提返个饭比想像之中辣,怕辣嘅朋友就要留意。相反,好似我咁钟意食辣嘅就可以一试。<和牛煎太阳蛋汉堡配甜薯条,$128>呢个汉堡唔系韩国菜,但系整得都唔错。汉堡嘅两块面包都有先烘过,所以都带点香脆。入面嘅生菜同蕃茄都好多汁好新鲜,配埋芝士同和牛汉堡扒系唔错嘅。甜薯条都好好食,唔会炸到好油好腻,食落又甜又粉。<韩国荷兰宝宝班戟同雪糕,$62>最后呢个甜品对佢有少少失望,或者我地本身太大期望。食落好似整得过火,个pancake偏厚偏实,无好滑嘅感觉。但系配埋个雪糕、炼奶同花生酱都唔错。
火山饭好特别,个样仲好吸睛!打卡绝对一流!
成个概念好有创意,而且卖相好靓!
甜薯条都好好食,唔会炸到好油好腻,食落又甜又粉。