2017-11-28
韩家庄韩式烧烤地址:佐敦弥敦道233-239号佐敦荟5楼全层日式放题,自助餐,韩烧都各有各好,成日拣食边款,都要谂一大轮。今次黎韩家庄俾我满足哂3个愿望,自助韩烧任食! 一入门口,地方大,够光猛,好多卡位,座位阔落舒适。头盘熟食各种肉类甜品饮品,每项都选择众多,绝无欺场。 谂住食三文鱼刺身,但一埋到去就见到得番几件,都唔敢食,就问下姐姐几时会再拎新鲜出泥,姐姐就话啱啱拎出泥架,俾客秒杀净呢几旧,一阵就冇埋架喇。咁我就梗系快快手手夹埋佢啦,无耐就拎新一盘出泥,真系即刻好多人埋去拎,姐姐果然冇呃我。食得自助餐,就梗系样样都要试,我就每样都拎一件。炸物保持到温度,依然脆口,熟食牛尾又好肉,炆得又够林,咖喱炒蟹好吸引,色水好靓,虽然唔够大只,但口感都好足。 终于到开始食正餐,烧肉时间,食韩烧最怕D 肉好大雪味腌到好咸,但呢度唔会,食得出肉味,有酱汁既味道。 亦有酱汁区随意调味,迎合唔同人,够细心。赞! 烧左一两个Round,姐姐自动帮我地换铁板,我食过咁多次韩烧,次次都要"求"人帮我换,但呢度竟然自动帮我,印象真系好深,服务态度一流。主菜都食到好饱,但望到甜品有好多选择,都忍唔
地址:佐敦弥敦道233-239号佐敦荟5楼全层
今次黎韩家庄俾我满足哂3个愿望,自助韩烧任食!
亦有酱汁区随意调味,迎合唔同人,够细心。赞!
主菜都食到好饱,但望到甜品有好多选择,都忍唔住食多碗豆腐花,好滑。
晚餐正价时段,以食物咁既质素,仲要咁多款啤酒汽水任饮,价钱都只系每位$188, 10点后宵夜仲有8折添呀!呢一间韩烧性价比好高,真系数一数二,下次要再黎!
味道 3.5/5
环境 4.5/5