今日系朗豪方行完街,周围揾下有咩食时发现左呢间韩国餐厅。因为我同朋友都系running man迷,所以见到刘在石都有啲兴奋,就决定食呢间餐厅哈哈场内其实都几full,但唔洗点等位。枱较细,叫几样送可能会逼啲,不过好彩炸鸡要啲时间,唔会一次过上晒啲送,可以俾你食甘啲先!职员都多,几容易揾到人帮手。有啲职员仲系韩国人添!餐纸上见到有做会员既宣传,都几抵!!如果黎得多不防入埋会!有九折!一坐低,职员就会送上两碟前菜,粟米沙律同淹萝卜。喜欢萝卜,淹得好入味,酸酸甜甜,好入味。当食完一两旧炸鸡可以食旧萝卜清一清,互相配合!问职员,原来呢两碟可以refill架!即叫多左set,哈哈。烤鸡呢度既鸡相对其他韩式餐厅既鸡有更好多选择,除左可以选烧鸡、炸鸡、焗鸡外,仲可以选全鸡、无骨鸡同鸡翼。而味道有香葱、绿豆牙、辣、甜辣、蒜香等。慢慢配答,总有一款岩你我地就拣左烧鸡配甜辣酱,唔算好辣,有啲糖痴痴地甘。鸡系全只,肉好嫩滑,酱汁沾满每一部分,好惹味。因为系全只鸡,所以一碟好大碟,足够三四个人食,我见隔离枱食唔晒要打包。顺带一提,佢打包个盒都几靓,哈哈。好够汁。鸡淹过,加埋汁所以好入味。炒年糕呢个相比烤鸡较辣
哈哈

烤鸡

顺带一提,佢打包个盒都几靓,哈哈。

烤鸡。韩式甜辣酱

好够汁。鸡淹过,加埋汁所以好入味。

炒年糕
呢个相比烤鸡较辣,但对于唔食得辣既我黎讲都可以接受。有鱼蛋、鱼片、年糕、蛋、拉面、椰菜、芝士等。
拉面好食!唔会好林,有咬口,配埋酱同芝士好似食捞面甘

芝士炒年糕拌拉面

图中好似乌冬果个应该都系年糕黎,但佢无大条果啲年糕甘实,林得黎好爽口!正!好好味

鸡蛋卷
呢个大细佢写系迷你,但一啲都唔迷你!
甘劲量咪好夸张??

我地叫左明太子味。蛋卷外层系蛋,入面包住有明太子、西椒、菜同劲多既芝士!切开芝士可以拉丝,哈哈。
味道甜甜地,有蛋味,蛋好嫩滑,加埋明太子好有咬口。

佢配埋个酱,似茄汁。我觉得已经好够味,所以都无物点点。
迷你鸡蛋卷。明太子

今餐真系好饱!碟碟都甘大碟!下次多啲朋友去就可以叫多几样!

烤鸡。韩式甜辣酱
芝士炒年糕拌拉面