2016-05-28 980 浏览
最近韩风咁hit,睇太阳的后裔睇到我入晒脑,出黎揾食都要食韩野! 今次黎尖沙咀韩食街先!因为食brunch都三四点,店面无乜人,宽敞又舒服,得我地几个最嘈! 其实个装修都几有格调呀!楼底又够高,空间感不错! 前菜小食如果多D就好啦! 不过我地叫左好多野食,都无问有无得refill。韩菜中大爱炆牛肋骨,呢度炆得又够稔又入味,仲有几件年糕,都好入味又juicy,正! 初次试食韩式冷面,比想像中好味㖞! 虽然有冰水系度,但唔系淡而无味,相反D都好有味,仲有少少配菜(半只鸡蛋同牛"月展"),配合佢都质烟烟unun,好味 人参鸡汤必点,呢度好大兜,四个人一人都有差不多一大碗,不过就略嫌少D人参味,但个汤都几好饮 海鲜煎饼惊喜地好味,新鲜热辣整起,馅料十足!饼底又唔会太厚,又香又好味! 韩式猪手系我另一至爱菜式,呢边既猪手略嫌稔得滞,肥肉同瘦肉直接自行分开,结果我地大部分都只系食瘦肉。 倾下讲下都坐左好耐,坐到人地店员都系度食饭准备下场。 呢个钟数隔离有D店直接落场唔做生意,呢间系其中一间照做,如果遇著尴尬时间都可以系一个好选择呀! 大概夜晚黎会有好多人排队挂。
其实个装修都几有格调呀!楼底又够高,空间感不错!
前菜小食如果多D就好啦!
不过我地叫左好多野食,都无问有无得refill。
初次试食韩式冷面,比想像中好味㖞!

倾下讲下都坐左好耐,坐到人地店员都系度食饭准备下场。
大概夜晚黎会有好多人排队挂。
2016-04-23