2021-01-10
————————————呢年都无得飞,真系好挂住韩国☹️好彩香港乜都有得食,最近就发掘到呢间超级地道家庭式韩国食店,老板系韩国人,虽然店舖细细只有12个位,亦无奢华装修,但系价钱比韩国街嘅舖头平足足一半,绝对必食‼️#炸酱面 $45 9/10—————————————喺尖咀韩国街食一碗炸酱面要成七十几八十蚊,但系呢到$45就有,而且大大碗绝对唔hea。炸酱非常多,覆盖晒面条。而面条亦系我喺韩国食过嘅扁身面(食过有舖头卖公仔面🤯)炸酱味道香浓,亦有大量肉碎同翠玉瓜粒😍好正!#辣牛肉汤饭 $60 8/10—————————————虽然个汤唔系用石锅装,但系都热辣辣,入面仲有唔少韩式粉丝添!不过食开韩式粉丝都系炒,放落汤到难免有啲奇怪无味🤭而牛肉亦偏少,以蔬菜为主(韩国都系咁,因为牛肉贵😂)味道唔系太辣,就返港人口味~#紫菜包饭 $30 10/10—————————————紫菜包饭$30去边到揾?出面外卖舖都要$40条,韩国街六十几蚊我都见过😓但系谂起韩国十几蚊都食到,真系觉得香港卖得好贵!虽然呢到都要$30,但系已经比好多餐厅平喇!紫菜包饭一早整定一盒盒摆喺雪柜,如果堂食老板会换碟上~蛋、腌萝
————————————
#炸酱面 $45 9/10
#辣牛肉汤饭 $60 8/10
#紫菜包饭 $30 10/10
—————————————
紫菜包饭$30去边到揾?出面外卖舖都要$40条,韩国街六十几蚊我都见过😓但系谂起韩国十几蚊都食到,真系觉得香港卖得好贵!虽然呢到都要$30,但系已经比好多餐厅平喇!紫菜包饭一早整定一盒盒摆喺雪柜,如果堂食老板会换碟上~蛋、腌萝卜等馅料丰富,令我一食就谂起韩国😭😭
提提大家,因为舖头座位有限,七点几去食一定要排队,上次我等到八点几先去就有位喇🤩