2019-08-30 152 浏览
其实Ssoja Toast已经食过一排架啦但系之前一直都唔记得咗同大家介绍😂😂大家韩国讲起早餐店一定有听过Issac Toast,但其实依间铺头系本店韩国出名,有成过百间分店一啲都唔野少🤘🏻========================韩式多士三重奏 $38到呢度又点可以唔试吓韩国人气第一嘅韩式多士三重奏🤤佢个面包果然真系几正,可以食得出佢搽左一层牛油喺面包上一层又有系面包上再攞去烘烤,所以脆得嚟有层香浓嘅牛油香🤓入面内饀夹左正方形形状嘅蛋、火腿同烟肉,重点又点少得个酱汁,入面落左韩国总店自家嘅蜜糖芥末酱同奇异果酱,本来见到佢两种酱汁唔少担心佢会好油腻,但佢哋原来唔系𠮶啲令人好济嘅酱料,食落去带点酸甜几清新开胃,食完想再食㖞,配返啲煎过偏油嘅配料食正正可以中和油腻感🤪不过个人觉得用上依啲普遍嘅配料定价就有啲过高,性价比其实就麻麻哋啦,一次半次就可以但长期食就宁愿去食个饭面啦~========================韩式汉堡扒拉丝多士 $48另一个人气之选又点少得食汉堡包俾食汉堡扒啦但今次汉堡扒就脚系多士入面唔知又会点呢👀汉堡扒上面加左Mozzarella芝士同cheddar芝
韩式多士三重奏 $38
韩式汉堡扒拉丝多士 $48
另一个人气之选又点少得食汉堡包俾食汉堡扒啦但今次汉堡扒就脚系多士入面唔知又会点呢👀汉堡扒上面加左Mozzarella芝士同cheddar芝士,两张芝士半溶嘅状态下仲会有少少拉丝效果添🤩个人觉得韩国下嘅口感都算厚实,但系肉味更多会更好🐒因为两片芝士实质上系细过个汉堡扒嘅,所以食到边缘嘅位置无咗芝士嘅帮手之下入口就会偏干身🧐
巧味道指数👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食过指数🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
锡荷包指数💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服务正指数👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
环境靓指数👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 Ssoja Toast & Hotdog (佐敦)
佐敦弥敦道380号逸东酒店LG楼Food Hall B9及B10号舖