2016-07-27 2093 浏览
上星期五约左朋友去尖沙咀,系海港城唔知食咩好,行过见到呢间韩国餐厅好似唔错,就入去试下啦~~ 间餐厅有韩烧又有韩国主菜,好多选择。。但我有选择困难症架。。所以我地决定叫SET,净系二人SET已经有三个,我地想饮汤所以拣左SET B~~ 个餐有生菜、沙律、泡菜、炒牛肉粉丝、特级肉眼扒、特级牛肋骨、高丽人参鸡汤、鲜果盆同雪糕~~ 除左餐牌所讲嘅食物,仲有好多配菜,豆芽菜、菠菜、薯仔、豆腐,真系未食就成枱都系𩠌~~配菜大多数都好食嘅~~ 讲下主菜先,特级牛肋骨有2大块,职员系上菜后即场剪开细细块~~至于肉眼扒呢就一早切好细细件,但都系一整块咁上,证明无偷工减料~~讲真2款都好味,尤其是牛肋骨,可能因为有酱汁所以烧完特别入味!!另外,每人都有三款调味品:酱油、海盐、辣酱(唔知真名),我自己就特别钟意海盐,因为佢唔会好咸,仲有黑椒同芝麻,特别香~~ 至于人参鸡汤系一锅上嘅,侍应会帮我地分番2份,好贴心!鸡肉份量都几多,而且啖啖肉,煲完汤都唔会太老,唯一不足就系我完全饮唔到人参味,亦无见到人参嘅踪影,似清鸡汤多D,不过清鸡汤都略嫌淡味左D。 至于牛肉粉丝就系一般水平,无特别深刻印象。而生果盆就名过
至于牛肉粉丝就系一般水平,无特别深刻印象。
而生果盆就名过其实,其实就系2粒西瓜同2粒蜜瓜。。不过二人份量黎讲就真系够食架喇~~

整体黎讲,餐厅环境不错,职员亦都有礼,但唔系所有职员都识广东话。至于食物方面,韩烧嘅食材比起一般主菜好味好多,下次黎可以只食韩烧吧~~ 价钱方面连加一大约$765,2个人黎讲真系唔算平,值唔值得黎就见仁见智喇~~~