2022-06-25 141 浏览
成日见到朋友打卡📸既一间餐厅,今次终于轮到我食喇。韩式美风系香港比较少见,唔知能唔能够为我地味蕾带黎新刺激呢🤤。手工泡菜芝士波 $118 我觉得几特别,以为佢系个饭波🍙,但可能用左意大利米,所以无咁实,质地比较松散同芝士🧀份量好足,有轻微拉芝效果。外皮炸得好香脆,本身加左辣椒片都有少少辣🌶,沾埋泡菜蛋黄酱,味道多左重酸辣,几有趣既组合。芝心MARU大哥配金芝边(+ $36) 10” $146成个pizza🍕金黄色好靓,用上两种芝士🧀,相当邪恶同浓郁。馅料系偏少,鸡肉🐤比较鞋,有啲位咬唔开,但食到烧烤酱腌料。批边既蕃薯泥🍠唔算好多,只系少少带过,反而个忌廉芝士抢左佢既味,仲有芝士焦脆边,不过食完可能会有啲腻。泡菜海湾芝加哥 $213望落饀料就无餐牌张图咁澎湃,但都相当多芝士🧀,可惜哩种mozzarella就无咩芝士味,似香口胶多。而饼底用左泡菜蛋黄酱,但味道就无咁出,成个pizza🍕比较淡口。最重味同值得一提系个批边,有蜜糖🍯味道甜甜地,而且焗得好香脆,成个饼底部份都搓得薄身。半半炸鸡(蒜香甜辣秘制炸鸡 & 蜂蜜牛油秘制炸鸡) $223蜂蜜牛油味🧈🍯系味粉撒系上面,但下面层鸡无左粉,就

手工泡菜芝士波 $118

芝心MARU大哥配金芝边(+ $36) 10” $146

泡菜海湾芝加哥 $213

蜂蜜牛油味🧈🍯系味粉撒系上面,但下面层鸡无左粉,就好似原味,建议拌匀左再上碟。蜂蜜牛油甜甜地,系几夹同中和左啲啲腻。🧄蒜香甜辣味比平时韩式甜辣无咁辣🌶,只系BB辣级数,而多左阵蒜蓉香味。而主角🍗炸鸡都热辣辣又脆口,唔会皮肉分离,只系肉质好似买大细咁,有啲都叫juicy💦,有啲就又鞋又老咁。