2017-09-12 2986 浏览
韩式西餐香港好少有,我咁钟意试新菜,知道有新当然要去试一试先啦第一道菜系Gujeolpan,有三种唔同颜色粉皮,粉皮烟烟韧韧,有啲似印度薄饼咁。每块粉皮随意包住啲甘荀丝、萝卜丝、木耳丝、蛋丝、冬菇丝⋯⋯等等,然后点两款酱食,一款系豉油加麻油再有啲芝麻,一款系似沙律酱,酸酸甜甜,口感皮好软熟,各样丝又脆,再点酱食好味道停唔到口。第二道菜系Korean  Fried  Drumstick ( Original ),炸起滚热辣,皮脆到卜卜声,肉嫩又多汁,要用手嗱住食先最好味呀。第三道菜系Kalbi  &  Grilled  Vegetables,睇样都已经流口水,外面烧到㶶㶶地,入面仲系粉红色,再搽上好似蜜糖嘅汁烧完,咬落口嫩滑多汁,唔洗点酱都好好味道喇。最后因为晚餐时段仲有Happy Hour,酒精类有买一送一,又或者叫碟炸鸡,都可以免一杯饮品。

Gujeolpan
Korean  Fried  Drumstick