2016-05-02
旺角真系好多好野食~尤其是在兆万!呢间韩日屋上到去 已经人头涌涌~d烧烤味亦好香~搞到好想快点叫野食 等左一阵有位, 太好了 虽然我和朋友都是大食积~但呢过份量已经好足够了 真心希望大家唔好浪费~放题可以让我地食到好多不同的美食,同时亦希望食客 「食几多,叫几多」这才是放题的真正意义~ 一开始的时候有张牛油纸铺底大概是控油的作用吧 建议先烧肉类,之后才到蔬菜~因为肉会出油,到烧蔬菜时会冇咁干,容易点去烧~ 烧到咁上下, 见张纸都㶶㶶地时, 可要求店员换左张纸佢!我地叫左好多野食呀~D肉都切得好薄, 好好烧~其实仲有好多肉都好好食, 如牛肉粒同牛舌~不能尽录~佢d鸡翼都不错, 有4种味~有辣有唔辣~~任你拣~~我比较喜欢食辣我通常都会点d菜~因为好似可以平冲返肉类ge油腻感,都冇咁饱~哈哈,纯个人感觉~~~ d炸物都好正~即叫即炸~脆卜卜~而且份量也很多!!!为食既我地, 每样都点左D~发现好多都唔错, 特别是个蚝~~~~连埋D汁一齐烧, 简直是Juicy!!! 记得叫呀!呢个蚬, 整得清清地~一食就食到海鲜味~不错!加上, 蚬肉的份量亦很多~~喜欢呢个系韩式牛尾汤粉丝~~好
尤其是在兆万!
呢间韩日屋上到去 已经人头涌涌~
d烧烤味亦好香~搞到好想快点叫野食
等左一阵有位, 太好了
虽然我和朋友都是大食积~但呢过份量已经好足够了 真心希望大家唔好浪费~ 放题可以让我地食到好多不同的美食,同时亦希望食客 「食几多,叫几多」
这才是放题的真正意义~
一开始的时候有张牛油纸铺底
大概是控油的作用吧
建议先烧肉类,之后才到蔬菜~
我地叫左好多野食呀~
D肉都切得好薄, 好好烧~
其实仲有好多肉都好好食, 如牛肉粒同牛舌~不能尽录~ 佢d鸡翼都不错, 有4种味~有辣有唔辣~~
任你拣~~我比较喜欢食辣 我通常都会点d菜~因为好似可以平冲返肉类ge油腻感,都冇咁饱~哈哈,纯个人感觉~~~ d炸物都好正~即叫即炸~脆卜卜~而且份量也很多!!! 为食既我地, 每样都点左D~
发现好多都唔错, 特别是个蚝~~~~
连埋D汁一齐烧, 简直是Juicy!!! 记得叫呀! 呢个蚬, 整得清清地~一食就食到海鲜味~不错!
加上, 蚬肉的份量亦很多~~喜欢 呢个系韩式牛尾汤粉丝~~好食架!
个汤煲得好入味~d粉丝又弹牙又入味~
好欣赏!!! 呢个个卖女好似小学食ge鱼仔饼~~
但呢个当然更好味得多啦~哈哈~是三文鱼沙律, 食落好香好滑~ 叫得韩日屋, 有韩式野, 当然要有埋日式野啦~~
刺身唔洗讲当然是必点的~~~ 饮品也是任饮的~~我很喜欢乐天的芒果汁~而我的朋友喜欢乐天的芦荟汁~
哈哈~总之就是好饮~