2019-11-04
今晚同朋友去咗旺角「Running烧」食韩式烧烤放题。好耐之前其实都喺喥食过一次,感像中系一间可以翻兜再食嘅韩烧店,今晚一于叫埋朋友再战一战~🥩💪🏻应该系平日关系,今次去到都算快就有位~唔驶点等位。一坐低店员就即拎咗前菜俾我哋边食边落单。当中块萝卜系用嚟清洁个铁板用。唔知会唔会有人食错过。😆主要嘅落单纸有3张(其实仲有1张系酒类,但我哋今次无饮酒)听落3张纸好似唔系好多,但实际上睇埋纸上嘅食物会发现各式各样嘅肉类/海鲜/小食同熟食都有。基本上张张纸都好有冲动想点晒佢!蒜蓉芝士生蚝、生蚝、扇贝、带子、鱿鱼圈海鲜类整体食落都新鲜,而且卖相都算吸引!👍🏻当中我特别钟意蒜蓉芝士生蚝、带子同鱿鱼圈~蒜蓉芝士生蚝即使唔系好大只,但烧溶咗嘅芝士配埋蚝呢个组合,其实都已经无得输!🥴而鱿鱼圈就算烧耐咗,食落都依然好淋,好味!茄子、厚切猪腩肉、辣味五花肉、猪颈脊肉厚切猪腩肉非常好烧易控制,厚实嘅猪肉🐖,连埋生菜同酱汁包埋一齐食,好!满!足!酱汁牛五花肉🐂牛肉之中,酱汁牛五花肉系我呢餐食过其中一款特别钟意嘅肉。五花肉唔易烧㶶,而肉身薄切,本身酱汁好入味,烧好其实直接食唔需要点其他酱汁都已经好good~最后都
应该系平日关系,今次去到都算快就有位~唔驶点等位。
主要嘅落单纸有3张(其实仲有1张系酒类,但我哋今次无饮酒)
蒜蓉芝士生蚝、生蚝、扇贝、带子、鱿鱼圈
茄子、厚切猪腩肉、辣味五花肉、猪颈脊肉
酱汁牛五花肉
最后都想讲一讲佢哋嘅熟食~
柚子味炸鸡🐓
呢喥炸鸡有三款口味(原味/柚子/喷火)。炸鸡炸到外层好香脆而内里juicy~选择咗其他味嘅话就会配埋相应酱汁俾你点嚟食。我平时唔系特别好柚子味,但估唔到炸鸡加上柚子味竟然有新鲜感而又好食!值得一试。
水冷面🥢
平时食放题,相信好多时都会尽量唔点粥粉面饭,又唔知几大碗,又怕太饱肚食唔到其他~但呢碗水冷面份量唔会好大,其实只系几味就可以KO,同朋友share嘅话,食完差啲想再叫多碗。😝 水冷面面质幼身好弹牙,汤底冰凉又少少甜甜地几清新~食咗咁多烧肉,整返碗食吓几啱!