2022-11-16
葵兴区嘅餐厅选择并唔多,不过最近有啲新意思。估唔到商业区都可以食到唔错嘅韩国菜同酱油蟹。无论lunch hour 定收工后都方便约埋同事仔一齐去开餐😉😚。韩式小菜落咗单等上菜前,店家会准备几款小菜(泡菜、莲藕、萝卜丝、薯仔沙律同铁板芝士粟米)特别钟意薯仔沙律,食落好绵。正👍🏼酱油蟹套餐🦀 $245酱油蟹用上每年于只有2次收成期的高级渡蟹,再加以秘制40年的酱油渍上48小时。蟹身肥美多膏鲜甜,甘甜而且味道芳醇浓郁,捞埋紫菜饭食,一流☺️微辣薯仔排骨汤 🥘$320食韩菜少不免热辣辣暖笠笠嘅热汤。大酱浓汤🍲配上份量十足嘅大排骨。骨肉易分离,啖啖肉超享受。仲有大量嘅配料(薯仔、红萝卜、年糕同白菜)春川铁板鸡🌶️ $200个人觉得有少少辣,不过非常惹味。酱汁好浓郁,鸡肉亦都好嫩。年糕都系辣酱汁最match最正宗,超正超饱!炸虾紫菜饭卷 $80炸虾🍤keep 到香脆,饭卷嘅所以配料都好扎实。韩风吹到葵兴KCC ,附近打工朋友仔一定要去食吓。Menu 有好丰富嘅菜式,唔同时段都满足到所需。
韩式小菜
酱油蟹套餐🦀 $245
酱油蟹用上每年于只有2次收成期的高
微辣薯仔排骨汤 🥘$320
春川铁板鸡🌶️ $200
炸虾紫菜饭卷 $80
炸虾🍤keep 到香脆,饭卷嘅所以配料都好扎实。