2016-06-30
韩国炸鸡其实系香港已经兴左一段时间但热潮仲未减弱,今日同好友相约食炸鸡谂唔到宜家都仲要等咁耐。等左成粒钟先入到去食野,真系饿死宝宝了蜜糖蒜蓉炸鸡 $180份量多,应该有一只鸡嘅份量,炸鸡热辣辣送上枱,食落去炸粉薄而炸到好松脆,鸡肉肉质好嫩滑仲保持到有肉汁,炸鸡同蒜蓉蜜糖捞埋一齐食甜甜辣辣咁好match,正呀芝士鸡蛋卷 $120切开入面d芝士好多,终于明白芝士够多够热先自自然可以做到拉丝既感觉,鸡蛋卷亦唔会over cook,食落好fresh好新鲜,芝士同鸡蛋嘅比例好夹,食多几旧都唔会好腻今次挂住食嘢唔记得咗影个Menu所以唔记得呢个叫乜名不过一定要同大家提提呢个肉柳,虽然食落好有肉香味但系好感太过林,林到完全冇晒口感。我自己就觉得逊色左少少黎得呢度食炸鸡点少得饮啤酒,呢个啤酒入面有加到烧酒成份,但唔会有刺喉咙嘅感觉,比较易入口。李家炸鸡嘅水准真系好出色下次会在试下其他口味,同朋友一齐嚟食炸鸡饮啤酒就最好不过
但热潮仲未减弱,今日同好友相约食炸鸡
切开入面d芝士好多,终于明白芝士够多够热先自自然可以做到拉丝既感觉,鸡蛋卷亦唔会over cook,食落好fresh好新鲜,芝士同鸡蛋嘅比例好夹,食多几旧都唔会好腻 今次挂住食嘢唔记得咗影个Menu所以唔记得呢个叫乜名不过一定要同大家提提呢个肉柳,虽然食落好有肉香味但系好感太过林,林到完全冇晒口感。我自己就觉得逊色左少少 黎得呢度食 炸鸡点少得饮啤酒,呢个啤酒入面有加到烧酒成份,但唔会有刺喉咙嘅感觉,比较易入口。