2023-10-06 116 浏览
十二味应该系第2次,今次系尖沙咀做完野就试下尖东分店。门口都几大,要行楼梯上,上到去好有中式麻辣菜feel, 红色主调嘅中式灯,最神奇系可以唱K,一眼就见到个stage🤣上次食过酸菜鱼,今次得2个人就拣左经典香辣锅,宜家好多餐厅都用QR code 落单可以慢慢睇慢慢拣,麻辣香锅要拣最少5款配料(每款配料加$28-$48),当然离不开要有肉: 鸡翼、肥牛,肉类分量都几多下,炒起上嚟好大锅,鸡翼有炸过,口感香脆不过我自己最钟意系面头一粒粒炸过嘅黄豆,食落脆卜卜,令个香辣锅食起上添加咗层次,食香辣锅一定要有白饭唔系会超级重口味~ 最好系可以order 既时候request 少盐少油,感觉上健康左