2022-11-07
𝙁𝙤𝙧𝙗𝙞𝙙𝙙𝙚𝙣 𝘿𝙪𝙘𝙠 𝙧𝙤𝙨𝙚 𝙩𝙤 𝙛𝙖𝙢𝙚 𝙗𝙮 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙤𝙣𝙩𝙚𝙢𝙥𝙤𝙧𝙖𝙧𝙮 𝘾𝙝𝙞𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙢𝙖𝙧𝙦𝙪𝙚𝙚 𝙞𝙩𝙚𝙢, 𝙩𝙝𝙚 𝙋𝙚𝙠𝙞𝙣𝙜 𝘿𝙪𝙘𝙠.🦆𝗦𝗲𝘁 𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗳𝗼𝗿 𝟲$𝟮𝟳𝟴𝟬北京烤鸭🦆 (半只) (散叫半只$𝟯𝟬𝟴 一只$𝟱𝟴𝟴)𝗣𝗲𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗗𝘂𝗰𝗸 (𝗛𝗮𝗹𝗳)🌟𝟵/𝟭𝟬𝘿𝙚𝙛𝙩𝙡𝙮 𝙨𝙡𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙖𝙣𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙖 𝙡𝙪𝙨𝙘𝙞𝙤𝙪𝙨𝙡𝙮 𝙜𝙡𝙖𝙯𝙚𝙙 𝙖𝙢𝙗𝙚𝙧 𝙨𝙠𝙞𝙣, 𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙘𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙨𝙪𝙘𝙘𝙪𝙡𝙚𝙣𝙩 𝙢𝙚𝙖𝙩 𝙡𝙮𝙞𝙣𝙜 𝙪𝙣𝙙𝙚𝙧𝙣𝙚𝙖𝙩𝙝. 𝙋𝙖𝙥𝙚𝙧-𝙩𝙝𝙞𝙣 𝙖𝙣𝙙 𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝𝙮 𝙥𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚𝙨 𝙘𝙤𝙢𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙧𝙚𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝𝙞𝙣𝙜 𝙖𝙘𝙘𝙤𝙢𝙥𝙖𝙣𝙞𝙢𝙚𝙣𝙩𝙨, 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙪𝙘𝙪𝙢𝙗𝙚𝙧, 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙣𝙞𝙤𝙣 𝙖𝙣𝙙 𝙝𝙤𝙞𝙨𝙞𝙣 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚.外皮薄脆有光泽,保留到鸭嘅油脂,鸭肉份量片得岩岩好,肉质嫩滑唔韧,饼皮好薄有咬口,配上京葱丝、青瓜丝、海鲜酱包住食超正饼皮一直有烛光热住,保持住微暖状态,不过因为个皮太薄所以包嘅时候都好快冻,保
𝗦𝗲𝘁 𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗳𝗼𝗿 𝟲
北京烤鸭🦆 (半只) (散叫半只$𝟯𝟬𝟴 一只$𝟱𝟴𝟴)
𝗣𝗲𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗗𝘂𝗰𝗸 (𝗛𝗮𝗹𝗳)
🌟𝟵/𝟭𝟬
𝘿𝙚𝙛𝙩𝙡𝙮 𝙨𝙡𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙖𝙣𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙖 𝙡𝙪𝙨𝙘𝙞𝙤𝙪𝙨𝙡𝙮 𝙜𝙡𝙖𝙯𝙚𝙙 𝙖𝙢𝙗𝙚𝙧 𝙨𝙠𝙞𝙣, 𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙘𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙨𝙪𝙘𝙘𝙪𝙡𝙚𝙣𝙩 𝙢𝙚𝙖𝙩 𝙡𝙮𝙞𝙣𝙜 𝙪𝙣𝙙𝙚𝙧𝙣𝙚𝙖𝙩𝙝. 𝙋𝙖𝙥𝙚𝙧-𝙩𝙝𝙞𝙣 𝙖𝙣𝙙 𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝𝙮 𝙥𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚𝙨 𝙘𝙤𝙢𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙧𝙚𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝𝙞𝙣𝙜 𝙖𝙘𝙘𝙤𝙢𝙥𝙖𝙣𝙞𝙢𝙚𝙣𝙩𝙨, 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙪𝙘𝙪𝙢𝙗𝙚𝙧, 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙣𝙞𝙤𝙣 𝙖𝙣𝙙 𝙝𝙤𝙞𝙨𝙞𝙣 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚. 外皮薄脆有光泽,保留到鸭嘅油脂,鸭肉份量片得岩岩好,肉质嫩滑唔韧,饼皮好薄有咬口,配上京葱丝、青瓜丝、海鲜酱包住食超正
饼皮一直有烛光热住,保持住微暖状态,不过因为个皮太薄所以包嘅时候都好快冻,保温作用不大😂
原味炒鸭崧 - 二食 (不跟餐)
$𝟭𝟬𝟴 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
炒得几香几惹味,不过咸左少少 𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗮𝗻𝗱 𝗩𝗲𝗿𝗺𝗶𝗰𝗲𝗹𝗹𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗛𝗮𝗿 𝗠𝗶 𝗫𝗢
黑松露𝗫𝗢酱龙虾粉丝煲
🌟𝟵/𝟭𝟬
除左片皮鸭我最钟意就系呢个,龙虾肉质好嫩弹鲜味,粉丝吸收晒橙色嘅龙虾汁同膏,再加埋微辣嘅黑松露𝗫𝗢酱,真系超惹味可以捞几碗饭🤤🤤 𝗦𝗮𝗹𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗣𝗲𝗽𝗽𝗲𝗿 𝗧𝗼𝗳𝘂
椒盐豆腐
🌟𝟵/𝟭𝟬
一啖一粒香脆可口,豆腐好嫩滑,椒盐皮好薄! 𝗗𝗲𝗲𝗽 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽 𝗕𝗮𝗹𝗹 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘀
鹅肝酿炸虾丸🍤🦢
🌟𝟳.𝟱/𝟭𝟬
外皮好脆,个芯都系热辣辣,虾肉弹牙鲜味,但用鹅肝黎做卖点嘅话鹅肝酱就略嫌少,唔够鹅肝味🤔 𝗕𝗿𝗮𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗕𝗹𝗮𝘇𝗲 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗠𝗮𝘄 𝗶𝗻 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝗼𝘂𝗽
姬松茸花胶炖鸡汤
🌟𝟵/𝟭𝟬
汤清澈鲜甜唔油腻,配料好足劲滋补! 𝗕𝗿𝗮𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗙𝗶𝗹𝗹𝗲𝘁 𝗶𝗻 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹𝗶 𝗢𝗶𝗹 𝗦𝗼𝘂𝗽
水煮鱼🌶🐟 (不跟餐) $𝟯𝟮𝟴
🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬
鱼肉白净无骨唔腥,入面嘅配菜好似粉皮芽菜都好入味,不过份量好似仲多过鱼😅个汤叫左少辣,舌头系有啲麻痺感觉,但唔会觉得太辣😆 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗺𝗲𝗱 𝗚𝗮𝗿𝗼𝘂𝗽𝗮 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗝𝗶𝗻𝗵𝘂𝗮 𝗛𝗮𝗺
翡翠麒麟斑配金华火腿🐠🥓
🌟𝟵/𝟭𝟬
呢到除左鸭,鱼都做得好出色,呢个麒麟斑都系好白滑,金华火腿系最佳配搭,升华味道🥰 𝗦𝘁𝗶𝗿 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 & 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗔𝘀𝘀𝗼𝗿𝘁𝗲𝗱 𝗩𝗲𝗴𝗲𝘁𝗮𝗯𝗹𝗲𝘀
雀巢海中宝
🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬
虾同带子都劲大只,劲入味,雀巢都好脆😋 𝗕𝗿𝗮𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗩𝗲𝗴𝗲𝘁𝗮𝗯𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗗𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽
金瑶扒翡翠
🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬
炒得好翠绿,菜煮得够稔,瑶柱份量都好多 𝗦𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗥𝗶𝗰𝗲
鸭大哥砂锅炒饭
🌟𝟴/𝟭𝟬
炒饭都几有镬气,但冇太大特色,系有少少鸭肉咁,如果炒干身啲就更好! 茶水 $𝟮𝟬/位
如果想唔用好贵嘅价钱就食到质素有保证嘅北京填鸭呢到系几好选择!(留意返星期六晚市6点已开始排长龙😬)