2024-11-06
# KOKA小野人(沙田店)食评今日放工之后,我约埋阿妹去沙田新城市广场,决定去KOKA小野人 @koka.asia.hk食饭。呢间餐厅环境轻松愉快,非常适合朋友聚会,大家可以边食边倾计。## 餐厅特色KOKA小野人以新鲜直送嘅高质食材闻名,特别系每日新鲜嘅海鲜,让每一道菜都充满咗自然嘅鲜味。## 食品评价### 黑松露烤饭呢道黑松露烤饭真系好惊喜!佢搭配嘅紫菜,等我哋可以像日本饭团咁包住饭,米饭嘅香气同黑松露嘅独特风味完美结合,口感滑顺,真系一试成主顾。### 烤小牛肉串呢道烤小牛肉串有啲辣,入口即化,肉质鲜嫩,配上特制酱汁,食指大动。每一口都充满咗浓郁嘅风味,实在系一流嘅享受。### 烤海中虾烤海中虾外皮香脆,肉质鲜甜,加少少柠檬汁,更能提升佢嘅鲜味,绝对系海鲜爱好者嘅最爱。### 烤鸡肉串呢道烤鸡肉串肉质滑嫩,调味恰到好处,外焦内嫩。### 烤花枝墨鱼丸花枝墨鱼丸弹牙有劲,鲜味十足。### 烤多春鱼呢道烤多春鱼外酥内嫩,肉质鲜美。### 烤鲜韭菜鲜韭菜烤得香脆可口,清新嘅口感为整餐增添咗不少层次感。### 烤日本迷你甜薯呢道迷你甜薯外焦内软,甜度适中,食到自然嘅甘甜。### 夏威
## 餐厅特色
## 食品评价
### 黑松露烤饭
### 烤小牛肉串
### 烤海中虾
### 烤鸡肉串
呢道烤鸡肉串肉质滑嫩,调味恰到好处,外焦内嫩。
### 烤花枝墨鱼丸
花枝墨鱼丸弹牙有劲,鲜味十足。
### 烤多春鱼
呢道烤多春鱼外酥内嫩,肉质鲜美。
### 烤鲜韭菜
鲜韭菜烤得香脆可口,清新嘅口感为整餐增添咗不少层次感。
### 烤日本迷你甜薯
呢道迷你甜薯外焦内软,甜度适中,食到自然嘅甘甜。
### 夏威夷菠萝
夏威夷菠萝酸甜味道同烧烤味道相得益彰,真系食欲大开。
### 糖牛奶方包
焦糖香气四溢,口感松软,甜而不腻,令人回味无穷,系完美嘅结尾。
## 总结
整体嚟讲,KOKA小野人嘅串烧系列无论喺味道定质素上都相当出色,真系值得一试!
KOKA 小野人 (沙田)
📍沙田沙田正街2-8号新城市广场三期3楼326A号舖