2008-11-19 46 浏览
2个人好少去食中餐,因为2个人真系好难叫菜。就系因为成条街都系人,行黎行去就行左入唔驶等位既利苑。呢类中价菜馆最讨厌既就系你叫既菜式佢地永远会counter propose一款更高档次既比你直至系发老皮为止,就好似:我叫:中式牛柳; 佢提议:鹅肝和牛我叫:海味野菜煲;佢提议:试下个蟹皇翅丫,唔食得蟹呀,要个海螺炖xx啦!唔大煲,2个人岩岩好呀,每人5﹑6碗,细细碗咁我叫:烧味拼盘;佢提议:同你落个乳猪拼盘啦,想食叉烧呀……咁叉烧拼烧腩仔啦,加少少钱jee。(开始露出不耐烦既态度……) 我叫:罗汉果茶;佢提议:要个川贝麦冬炖秋梨啦,咪一样化痰止咳!!收得呢个价钱,我expect佢地既service都要去到ok既level 啰,掉底碟菜,转头走左去呢D系咩态度?呢餐便饭4旧水落楼,受左一肚气,顶到上心口。

我叫:中式牛柳; 佢提议:鹅肝和牛

呢餐便饭4旧水落楼,受左一肚气,顶到上心口。
本来味道唔差,但系服务令佢地扣晒分呢!