2018-05-17
川府宴 @ foodki铜锣湾 麻油鸡(7.5/10)($148) 铜锣湾越黎越多四川菜餐厅🇨🇳,呢间川府宴质素绝对比我上唔少高档餐厅🤤🤤🤤。 今次点既麻油鸡🐤🐤系佢地既新产品,非常岩唔食得辣既朋友食。 鸡用上三黄鸡🐤,肉质非常鲜嫩。味道食落唔辣🐵,但非常麻!鸡汤加上葱,芝麻,芫荽,虽然表面上浮起一层鸡油🤣🤣,非常邪恶,但麻味同鸡既香味混合出黎真系好好味👍🏻👍🏻!可惜鸡肉份量唔够多,如果唔系就更完美!!! 鸡下面仲有云耳同埋莴笋,唔系讲笑😋,我谂我可以送五碗饭!水煮鱼(8.5/10)($238) 好耐无食过咁高质素既川菜!呢道半条水煮石斑真系回味无穷,鱼味浓,带点弹性,肉都够多。辣味岩岩好,唔会过油,底下仲有粗薯粉,芽菜,实在太太太好食!!劲满足!
水煮鱼(8.5/10)($238)