2024-04-18
作为食肉达人,食好海鲜当然不容错过!估唔到揾到一间尖沙咀既高质海鲜蒸锅餐厅!▫️尊贵海鲜套餐 $449▶️ 野生膏仔蟹顾名思义,金黄既蟹膏多到满泻,食落香滑而蟹香浓郁,肉质亦香甜鲜美,食蟹迷必选!▶️ 太平洋馒头蟹呢只蟹嘅品种相对比较细只,食落去讲求嘅系食佢嘅鲜味同香味,同我哋一般食到嘅肉蟹完全唔同,系更香甜!▶️野生琵琶龙虾龙虾大家都食得多,印象都系好味,但肉质唔容易处理得好。但系今次嘅琵琶龙虾,唔单止比一般龙虾更加香,食落去肉质亦都保持嫩滑,新鲜嘅味道配上香甜嫩滑嘅肉质,一只绝对唔够喉!台湾九孔鲍鱼唔单止份量大大只,最紧要系新鲜,味道香甜!大西洋野生青口通常食青口最惊就系食到摆得太耐嘅,食落去会有一种怪味。而今次既青口系难得嘅野生青口,食落口更为弹牙、鲜美。加拿大野生海虎虾一食落去就知道系新鲜嘅虾 - 肉质弹牙、虾味十足,绝非市面一般嘅虾可以相提并论。韩国斧山珍珠蚝蚝味浓郁,新鲜既海水味更添风味!蟹皇大元贝元贝新鲜弹口,食落唔会烟韧,配埋蟹黄更令味道添层次,香味十足!纽西兰刀贝蚌一入口已经有海水既鲜味冲击,味道鲜甜,配上咸香既鲜味,实在是乐而忘返!有机蔬菜篮包括不同蔬菜,比大家食完肉食菜休
▫️尊贵海鲜套餐 $449
▶️ 野生膏仔蟹
▶️ 太平洋馒头蟹
▶️野生琵琶龙虾
台湾九孔鲍鱼
唔单止份量大大只,最紧要系新鲜,味道香甜!
大西洋野生青口
加拿大野生海虎虾
韩国斧山珍珠蚝
蚝味浓郁,新鲜既海水味更添风味!
蟹皇大元贝
纽西兰刀贝蚌
有机蔬菜篮
包括不同蔬菜,比大家食完肉食菜休息下!
椰汁炖雪燕
甜品饮落椰香四溢,清甜而不腻,食完海鲜饮真系爽快!
总括而言,海鲜种类多之余,绝对系劲新鲜,令人回味无穷!