2008-03-10 149 浏览
** 此食肆的第十七个笑**8-3-2008(Sat)晏昼同妈o系荣发食完tea后,就行过o黎八仙睇有冇以磅计独立包装o既花生糖,因为上次我同事食完出o黎想买时冇,见横竖都出o左o黎,不如帮佢睇睇啦.约5:15pm o黎到,又人山人海,职员食o紧饭,真系咁早食饭?而且有好多o野卖,见到有o个只花生糖,即call同事要唔要先,佢话要一磅,OK帮佢买一磅.而我又臭到好香o既味道(唔系佢o地食只饭o既味道)应该系出炉冇耐o既光酥饼,我未食过饼家自制o既光酥饼,于是我又买喇.呢个$2.00.畀钱时我见到仍有油角,不过都系唔买喇.(唔知系咪哥哥识o个位话事人)找埋钱畀我,妈就指住一包花生问咩o黎,我答鱼皮花生,佢话想试,于是我又买.$4.00一包.我o地行去搭车返屋企lu,多手摸吓件光酥饼,仍微暖,好想食.但o岩o岩食o左下午茶,实在系食唔落啦,唯有等第日食啦.9-3-2008(Sun)晏昼,先食光酥饼,,面同底白色o既粉未好厚,件光酥饼,硬o左lu,食落,真系冇o系超市买o个啲朋友话o既’压’味,呢个淡淡的,但唔太黐牙,OK.我o地叫开o既鱼皮花生,包装上写南乳肉,妈妈终于拆开o黎食喇,我….
** 此食肆的第十七个笑**

我o地叫开o既鱼皮花生,包装上写南乳肉,妈妈终于拆开o黎食喇,我….当然唔执输啦.
劲脆,鱼皮同花生都一样咁脆.回想以前钟意将粒鱼皮花生放入口中唔咬,用条脷嗒’鱼皮’o既味道,今次又试返先,味道冇咁咸.妈就食唔停.
光酥饼
鱼皮花生
鱼皮花生(大头)