2022-02-20 215 浏览
好耐冇食过川菜,本身想堂食,但因为疫情关系,最后选择叫几样小菜外卖拎返屋企食。凉拌土豆丝 一大盘,份量都几多,味道酸酸辣辣,好香醋香味,食落爽脆开胃。川香回锅肉回锅肉麻辣香口,一啖配一口白饭好满足。有莲藕做配菜,爽脆清新。经典香辣锅呢个系必叫嘅菜式!可以自选材料同埋辣度。今次我地就拣咗午餐肉、鸡软骨、卤水肥肠、猪颈肉同荞笋,同埋中辣嘅程度。啲配料全部都好入味,拎嚟送饭一流。𠮶种又香又辣嘅味道令人回味无穷,流晒口水,钟意食辣嘅朋友千祈唔好错过!红糖糍粑系饭后唔可以错过嘅甜品菜式,食完一大轮辣嘢最好就系食返啲甜嘢中和下。糍粑外脆内软,配以黄豆粉撒面,再沾啲红糖汁,口感特别,令人一试难忘!有机会一定会再试,晚餐小菜配饭一流!

凉拌土豆丝

川香回锅肉

经典香辣锅

红糖糍粑

有机会一定会再试,晚餐小菜配饭一流!