2018-05-28 155 浏览
话说就快黎到六月份,将会有一个好重要嘅日子,就系女朋友生日啦!由于女朋友从未食过厨师发板嘅关系,经朋友介绍喺大角咀呢间餐厅,真心好食同特别,因为同出边嘅厨师发板有啲唔同,呢度会刺身为主。今次晚餐有30多款式,包括左刺身、寿司、小食、汤物。枝豆食到停唔到口,豆味浓郁清甜,略有一点咸味。海鞘味道非常独特,入口鲜甜但带有一点特别的苦涩味,味道略为浓烈,口感清爽。牡丹虾粉红通透,胶质重啖啖肉虾味浓,入口散发甜清香,啖啖肉富有口感,而且虾头虾膏够晒多,味道鲜甜。先讲明,本人平日好憎食苦瓜,但将这碟冲绳苦瓜完全K.O.而且在想encore,味道咁咁甜甜,绝对唔会有苦涩味,口感非常清爽咀嚼时发出爽脆的声音。关池鱼口感特别弹牙和爽口,肥美润泽口感丰富,而且特别鲜甜。拖罗感觉非常邪恶,入口即溶肉质油润软清,颜色呈粉红色,鱼味丰富口内散发着清甜。鱼汤乌冬,汤底超级清甜,乌冬连汤完全清晒。
话说就快黎到六月份,将会有一个好重要嘅日子,就系女朋友生日啦!由于女朋友从未食过厨师发板嘅关系,经朋友介绍喺大角咀呢间餐厅,真心好食同特别,因为同出边嘅厨师发板有啲唔同,呢度会刺身为主。今次晚餐有30多款式,包括左刺身寿司、小食、汤物。

枝豆食到停唔到口,豆味浓郁清甜,略有一点咸味。

关池鱼口感特别弹牙和爽口,肥美润泽口感丰富,而且特别鲜甜。

鱼汤乌冬,汤底超级清甜,乌冬连汤完全清晒。