2018-10-12
以往对中环苏豪的印象都系酒吧,贵价,外国人。今次特登来见识一下,估唔到中环都有性价比高的食物!!行过见到呢间日式店,价钱好抵!而且野食卖相相当吸引。行入小店,有酒吧式的桌椅,也有晚饭桌椅。而最吸引我眼球的系小店的装潢,好钟意幅壁画!仔细睇仲可以见到无面男,熊本熊同minion!!!好可爱!配上日本景色画,增添几分味道。细看餐牌,款式相当多,有鱼生有熟食,仲有串烧同寿司。就算有唔食鱼生的朋友,都可以试下个霜降熊本牛扒丼。由于我同朋友都好钟意食鱼生,于是一人叫左一个丼。朋友叫左火山丼,一上场,就被吸引,摆设好令!适合各位呃like🤣🤣重点系烧的熟度都刚刚好,唔好睇细细碗,朋友仔都食到好满足。到我个五色盛宴了!一上场,超开心,全部系我最钟意食的鱼生,个combination 好perfect !!食材新鲜好味道!同场加映,原来个碗相当令,睇得出店主对美感的要求都好高
由于我同朋友都好钟意食鱼生,于是一人叫左一个丼。
重点系烧的熟度都刚刚好,唔好睇细细碗,朋友仔都食到好满足。
食材新鲜好味道!
同场加映,原来个碗相当令,睇得出店主对美感的要求都好高