听朋友讲佢岩岩升职系一件可喜可贺嘅事,佢嘅努力终于得到赏识,真心替佢开心,于是就去大排档贺一贺佢。🍾🍾🍾听佢讲,北角站出口过对面街唔使一分钟就有间颠覆平时所见嘅麻甩大排档风,呢度有冷气、纸巾🧻同湿纸巾提供之外,朋友仲发现枱底大有干坤,就系有好多个桶🧺🧺🧺🧺🧺比客人放袋呀、战利品,买到一袋二袋都够地方放🛍️🛍️🛍️🛍️🛍️🛍️,系暖男无声嘅细心同贴心,但系我地就收到晒,心里面觉得好窝心同贴心,完全有企系客人嘅角度出发,提供一个新潮bar feel 嘅大排档风。枱同枱之空间足,女士唔怕同后面怕生人pat pat 撞pat pat,背贴背甘尴尬。食物有镬气得泥又冇油烟味,唔会成身同头发吸晒油烟味。而且唔会有油腻感,味道适中,一啖嘢食一啖啤酒一边同朋友吹水就系最极致嘅享受。📌小二小炒王大排档必有嘅招牌菜小炒王,最佳嘅佐酒菜,份量大,多人食都够📌台式盐酥鸡拼盐酥菇亦系好好嘅佐酒菜,香口得泥又唔会油同热气📌泰国人生菜包比起系平时泰国餐厅食嘅份量大一至两倍,用手拎住一大块好新鲜爽脆嘅生菜再毕起大大羹嘅馅料,再大大啖咁质满个口,太满足😂📌拍蒜炒通菜无需多讲,亦都系大排档必叫嘅最爱炒菜item📌战争碗cheers

📌小二小炒王
大排档必有嘅招牌菜小炒王,最佳嘅佐酒菜,份量大,多人食都够

📌台式盐酥鸡拼盐酥菇
亦系好好嘅佐酒菜,香口得泥又唔会油同热气

📌泰国人生菜包

📌拍蒜炒通菜
无需多讲,亦都系大排档必叫嘅最爱炒菜item

📌战争碗cheers 🍻🍻🍻

同朋友喺附近行咗一个圈,见到北角有好多小店,而呢一间嘅门口系最令我哋吸精嘅,难怪呢度愈夜愈多客人,气氛愈高涨,干杯饮胜声此起彼落,好热闹。

P.S. 多谢朋友嘅小礼物,系小龟龟🐢🐢摆设,同埋多啦A梦最钟意嘅豆沙包做甜品🤗

📍店小二 (北角)
北角七姊妹道14号地下A号舖

#战争碗cheers