2024-04-24
今日好想推介呢一间餐厅俾大家!师傅态度殷勤,又会成日同你倾吓偈。前菜有三款,跟住师傅指示顺时针嘅次序就可以!先食北海道濑尿虾,再食豆腐汤页,最后用日本蕃茄作结,各有千秋。后续嘅刺身更加系一试难忘,有啲更加系从未品尝过!· 青森县海胆·华连生蚝·势子蟹· 鲛鱼· 木江茨鱼海胆味道好浓厚;生蚝🦪用咗清蒸嘅方法,唔会过分腻口,厚身鲜甜;势子蟹蟹子份量惊人,啖啖蟹丝,蟹籽味道浓郁到喺口腔徘徊,木江茨鱼酥炸得不油腻,毛蟹烧卖非常特别,而且紧贴日本最新潮流,啖啖蟹香,口感似足烧卖!·赤身·中拖罗·白海胆·池鱼·黑北寄贝· 地金木鲷· 石湖鲷全部都系当下嘅时令,绝对系新鲜嘅保证。 白海胆、黑北寄贝绝对系令人意犹未尽,𠮶份清甜、爽弹真系好出色。如果你有特定钟意食嘅刺身,仲可以考虑餐厅$1980嘅Menu,提早两日通知,等师傅帮你度身订造。最后嘅鸡汤同埋日本水果都花上好多嘅心机,食完真系觉得需要花啲笔墨去推荐大家
后续嘅刺身更加系一试难忘,有啲更加系从未品尝过!
· 青森县海胆
·池鱼
·黑北寄贝
· 地金木鲷
· 石湖鲷
全部都系当下嘅时令,绝对系新鲜嘅保证。