2023-01-20
呢几日天气又突然间冻返,梗系约朋友一齐打番个边炉暖一暖身。咁朋友就介绍左呢一间打边炉顾名思义梗系就打返个靓边炉啦🥳.✨ 浓汤花胶翅裙炖鸡锅 $268冬天甘干燥就梗系拣返一个滋润嘅花胶鸡锅滋补一下💕锅底超足料,翅裙好多花胶好大块,仲有女士恩物既红枣❤️ 所以成个汤底都好浓郁,饮番一碗暖暖胃先🥰.✨手切霜降安格斯肥牛 $198打边炉必食嘅肥牛当然唔少得,安格斯肥牛纹理非常清晰,见到雪花分布均匀,渌完既肉质够嫩且牛肉味浓😋.✨打边炉我地嗌左以下配料✨自家手打墨鱼丸 $48 (爽口弹牙)✨自家制西洋菜带子饺子 🥟 $58 (饺子胀卜卜好大粒,内里馅料十分足料,份量饱满,西洋菜饺子就食得多,呢只仲要加咗带子❤️鲜味十足) ✨ 鳕鱼蟹棒 $48(渌两渌就食得) ✨ 广岛蚝 $98 (广岛蚝都几大只且肉质肥美,味道鲜甜 ).✨ 风沙椒盐粟米 $68以椒盐炸过嘅鲜甜粟米🌽,香脆可口.✨香茅柠檬薏米水, 竹蔗茅根水 $20@支都系十分清新开胃,竹蔗水内仲有马蹄岩哂打边炉咁热气可以下下火,最重要两款都唔会太甜😆
✨ 浓汤花胶翅裙炖鸡锅 $268
✨手切霜降安格斯肥牛 $198
✨ 风沙椒盐粟米 $68
以椒盐炸过嘅鲜甜粟米🌽,香脆可口
✨香茅柠檬薏米水, 竹蔗茅根水 $20@支