2008-12-31 57 浏览
两公婆食野最好去饭茶,呢次系十二月廿五号去饮茶,下午茶时段竟然唔多驶等位。仲好,好快就有得入去食野喇!我地叫左叉烧酥(我饮茶必食),虾饺,鳯爪,韮菜饺。仲叫左一个叉烧烧烧脾饭,甜品叫左汤圆.....细点但有成八粒!好抵食!好重姜味!卖飞佛。叉烧酥我个人钟意食长形幼身的,佢呢度系半月形,我觉得唔够入味,外面太DRY, 只有入面中间有料,并未能渗透整个酥。虾饺好味的,皮滑,虾爽。鳯爪不过不失啦!韮菜饺唔好味,唔知自己放左乜野入口咁,我谂系调呆0个方面差了点,太淡。叉烧烧鹅脾饭都OK啦!唔系特别好味,讲真,好难0系酒楼食到好好味既烧味。总括黎讲去呢度叹茶唔会失望,但又唔会喜出望外啦。