2017-12-18
Book 咗泷嘅omakase奖励下自己,拣咗泷嘅set睇menu大概知道有啲咩食,最期待就系睇下果日师傅拣咗啲咩新鲜当造嘢去俾我食首先先付就系水云海蜇,个醋汁仲可以饮埋,酸味味好开胃之后前菜系新鲜日本腐皮,闻落已经好有豆香。自家制杏仁豆腐,师傅介绍系话完全用杏仁做,质感厚实,吞咗个杏仁味先出;法国鸭胸用咗芥末籽调味,加上烧香咗味道甘甜嘅白果,配搭几好汤就系平实嘅酸梅清汤,清,甜,酸,啱啱好暖下个胃去食之后嘅嘢。刺身有𫚕鱼,中拖罗,拖罗同深海池鱼,果种鲜味我都唔知点形容好主角天妇罗终于嚟,分别有大虾,沙槌鱼,红衫鱼配海胆同大蚬。大虾同沙槌鱼天妇罗大家都食惯,反而个大蚬几特别,连壳炸仲有少少菇粒响底。合肴就系烧海鲜,简简单单唔使调味就可以带出海鲜味食事系海班拉面,个汤底好浓!用足料(原来系鸡同猪骨)煲,唔怪之得食到个咀黏著晒啦最后有天妇罗鹿儿岛安纳芋,本身安纳芋已经好甜,块皮又烧到好脆,点埋白兰地食,好新颖!甜品系富有柿同蜜苹果,富有柿好好味,甜度好似食蜜瓜咁
首先先付就系水云海蜇,个醋汁仲可以饮埋,酸味味好开胃
合肴就系烧海鲜,简简单单唔使调味就可以带出海鲜味
甜品系富有柿同蜜苹果,富有柿好好味,甜度好似食蜜瓜咁