2017-03-22 1423 浏览
同朋友食pre birthday dinner, 因为朋友好鬼中意食pizza,但又唔想只系食pizza hut果d咁普通,所以就拣左呢间食,起码d pizza 特别d。叫左呢个Milan薄饼,配料有意式肉肠,香炒磨姑同洋葱,当中用左3种芝士烤。有蒙特利芝士,莫沙华那芝士同柏尔玛芝士,所以食落都几重芝士味,pizza面再加左少少香草。系呢间餐厅既著名及经典之选。叫左几个香草野菌忌廉汤,呢个汤一碗可以分俾2个人,所以其实唔需要一人一碗,2人share一碗就ok,味道唔错,好香野菌味,汤都几浓厚,唔会似沟水。呢个系baby rip,个份量都好大份,我地7个个人每人可以分到2旧,同埋佢系新推介,menu上面都仲未有呢个菜色,肉身好软一d都唔靭,尤其系个汁味道好特别,值得推介。蒜香忌廉汁阔面,口感好好,啲虾好新鲜,啲面好弹牙,个汁好惹味,但可以试下其他款式。烤虾凯萨沙律,佢地d虾真系好弹感,沙律菜好新鲜。呢个都值得推介。

2017-03-19
庆祝纪念