2018-09-03
星期四晚上想揾一间靓靓嘅餐厅食下饭relax下, 就选择咗荃湾的Girl Boss, 一行到去餐厅嘅门口已经畀佢粉红色嘅布置深深吸引住,浓浓嘅少女味直逼眼球, 场内嘅格局亦都非常之有少女风,啱晒我又钟意食嘢又钟意睇靓嘢嘅人。 估唔到星期四weekday场内已经坐满客人,入座起计个半小时用餐时间。我哋叫咗个Bossy Royal Set $388,包括有两款沙律(全份)+两款前菜(半份)+一份主菜(全份)+两份汉堡/薄饼/意粉/烩饭(半份)) 以及两杯特色饮品。 份量非常足够两个人食!套餐叫咗蟹肉牛油果苹果青瓜沙律,烤大虾田园沙律白味噌芥末沙律酱,德国肠冻肉芝士拼盘,煎鹅肝白酒煮蜜桃爆谷+$20,烤蒜蓉牛油龙虾+$68,海胆忌廉蟹肉意粉+$15,迷你芝士和牛汉堡, 佢有啲食物系要加钱去食嘅,例如龙虾,鹅肝同埋海胆忌廉蟹肉意粉, 但系我觉得都值得一试, 尤其是佢烤蒜蓉牛油龙虾跟餐加68蚊就已经可以食到!佢哋呢度嘅餐具好靓呀,好有少女&公主格调, 食物未到,望到啲餐具都已经好开心!Boost Monster, 样貌好趣怪,一嚟到我已经疯狂影相, 至于味道都好特别,有葡萄柠檬吹波糖味。Girl
Girl's Strawberry 香喷喷嘅士多啤梨味, 饮入口清新香甜, 份量亦都足够一餐饮用。
蟹肉牛油果苹果青瓜沙律, 蟹肉嘅味道好鲜甜, 配牛油果青苹果感觉非常清新, 蔬菜亦都好新鲜。
最钟意咁靓靓嘅high tea set
迷你芝士和牛汉堡,又系我最钟意嘅粉红色, 呢个粉红色迷你版嘅汉堡包仔真系好可爱, 佢除咗样靓之外都好有内涵,食落口肉质唔错, 再配上新鲜嘅沙律菜番茄,真系值得一试。
煎鹅肝白酒煮蜜桃爆谷, 大大块嘅鹅肝够晒juicy,配埋清新嘅蜜桃,两者加埋唔会感觉油腻。
德国肠冻肉芝士拼盘,首先想讲下佢只碟真系好靓, 我最钟意就系食德国肠同埋芝士, 肠仔有三种口味, 有香草,有辣嘅,亦都有猪肉嘅, 全部都啱钟意食肠仔嘅我。
海胆忌廉蟹肉意粉, 意粉软硬适中,忌廉汁亦都令到口感上好creamy, 再加埋海胆嘅鲜味,yummy!
烤蒜蓉牛油龙虾, 龙虾都几大只, 算系厚肉多膏, 唔需要点酱汁都食到佢嘅新鲜甜味!
总括嚟讲Girl Boss 装修拥有靓靓嘅少女风格, 同朋友嚟这里食嘢倾偈打卡影相都一流,食物质素唔错, 饮品都好有心思,店员嘅服务态度亦都算好好, 推介对粉红色少女风特别有兴趣嘅朋友,千祈唔好错过呢间咁靓靓嘅餐厅!