2024-03-17 459 浏览
冇嚟松记食车仔面冇八年都有七年,咁啱入嚟西贡心郁郁就走去食!叫咗个盛惠$75嘅百宝车仔面,再加咗个$38嘅咖喱鱿鱼,以为执到宝!点知咖喱同鱿鱼之间好陌生,佢哋沟通唔到,咖喱黐唔到上鱿鱼,食落咖喱酱还咖喱酱,鱿鱼挂唔到汁,完全冇味!唔紧要,我仲有碗八宝车仔面顶住,成碗嘢颜色丰富,卤水汤充满八角嘅味道,甚至乎有个阿叔行过都闻到,仲话呢档嘢啲牛腩好香好好味!等我仲鬼死咁开心,满怀欢喜食落去,点知啲食物净系有颜色,冇味道!咖喱鱼蛋除咗颜色之外,冇咖喱味冇鱼味,卤水鸡翼卤得好靓,但系食落去淡如水!红肠猪皮,正常交易未能扭转劣势…我以前真系好钟意食呢间嘢,打死都冇谂过会落到今日咁嘅田地,比贵啲钱食一碗车仔面,只要好食系唔会有问题,但系今日喺松记食嘅呢碗完全令我觉得成名系会令到质素降低,好希望下次我再入西贡,见返松记你,你会俾到我以前同你邂逅嘅感觉!加油!