2023-11-26
今日同朋友出左尖沙咀行街买嘢,行到累了,朋友就提议去厚福街晩餐,最后我哋拣左位于H 8 大厦12楼的大树烧烤,我哋都系第一次食,估唔到几有惊喜!首先餐厅阔落,占左12楼全层,有卡位有梳化位,坐得舒服!每张枱都有一个小型烤炉,厨房烤好食物后,放上炉上,以保持食物温度,非常暖心!而串烧食物种类非常多,大致有肉类、海鲜类、丸类、蔬菜类、锅锅烧物、小食等!我哋叫左:⭐️⭐️⭐️即开即烧生蚝$ 3 5 @生蚝非常新鲜又大只,而且劲多蒜蓉拌著蚝汁,大爱😋!入口juicy 鲜甜,同朋友食完之后要即刻encore再叫,推介👍🏻👍🏻👍🏻⭐️⭐️⭐️新鲜鱿鱼须$38 @每份有三串,鱿鱼须爽口弹牙,非常香口,唔会烧到好干,除咗喺串烧店,好难食到这种风味!⭐️⭐️⭐️薄切照烧牛舌$38牛舌味浓,但完全冇臊味,火候控制得非常好!⭐️⭐️烧鸡中翼保持到肉汁,外脆内软,不错!⭐️⭐️⭐️大扇贝$35 @同样系我最爱蒜蓉汁拌烧,基本上冇得输,新鲜、鲜甜、爽滑,又香又惹味,又系必吃之一!⭐️⭐️⭐️烧活虾$38一份有三只,新鲜虾烧到外壳又脆又香,但虾肉依然保持到爽滑弹牙,好味呀!我哋仲叫左烧大茄子、鲜烤牛肋肉、墨鱼丸、烧冬菇丶烧蒜心等等,真心每样食物都
我哋叫左:
⭐️⭐️⭐️即开即烧生蚝$ 3 5 @
⭐️⭐️⭐️新鲜鱿鱼须$38 @
⭐️⭐️⭐️薄切照烧牛舌$38
牛舌味浓,但完全冇臊味,火候控制得非常好!
⭐️⭐️烧鸡中翼
保持到肉汁,外脆内软,不错!
⭐️⭐️⭐️大扇贝$35 @
⭐️⭐️⭐️烧活虾$38
一份有三只,新鲜虾烧到外壳又脆又香,但虾肉依然保持到爽滑弹
牙,好味呀!
我哋仲叫左烧大茄子、鲜烤牛肋肉、墨鱼丸、烧冬菇丶烧蒜心等等,真心每样食物都美味,和朋友一边饮着啤酒,一边无所不谈,再配上七味鸡泡鱼干,非常满足的晚上!