2023-06-03
今晚同老公食好啲😍去咗『财记辣蟹私房菜』食饭😋首先上嘅菜系蒜蓉粉丝蒸蛏子王,超大只,啖啖肉好鲜甜,有我最爱的蒜蓉和粉丝铺满晒系面,粉丝吸晒啲汁,非常弹牙,蒜蓉味好浓,超好食😋豉椒炒蚬色、香、味俱全😍炒蚬份量都唔少,蚬肉本身洗得好干净,唔会有沙,只只蚬肉都大大粒,食得出啲鲜甜味,加上豉椒汁风味,好食都爆😋招牌财记避风塘炒辣蟹🦀今晚主角出场,就系佢嘅招牌避风塘炒辣蟹😍香脆的蒜蓉配辣椒加埋大大只肉蟹🦀肉质鲜甜嫩滑又弹牙,餐厅好细心,将蟹钳锤碎咗,食嘅时候方便好多👍🏻炸蒜同葱嘅避风塘风味,加上肉蟹煮嘅火喉啱啱好,真系正到爆😋肉蟹好大只🦀好多肉👍🏻蒜蓉炒白菜仔好鲜甜,白菜仔好大棵👍🏻豉油皇炒面炒得够干身、够镬气、而不油腻,控制火候刚刚好,够晒热辣辣,配上芽菜、洋葱、韮王、韮菜、豉油味香、提升炒面味道,好好食👍🏻餐厅会预备胶手套和纸巾比客人去食蟹好贴心,值得一赞👍🏻👍🏻🦀啲肉蟹只只都好大只好新鲜😍餐厅环境舒适😻如果想食避风塘炒辣蟹🦀一定要嚟『财记辣蟹私房菜』😘
招牌财记避风塘炒辣蟹🦀
肉蟹好大只🦀好多肉👍🏻
蒜蓉炒白菜仔好鲜甜,白菜仔好大棵👍🏻
餐厅会预备胶手套和纸巾比客人去食蟹好贴心,值得一赞👍🏻👍🏻
🦀啲肉蟹只只都好大只好新鲜😍